Hvem vinder, vælgerne tror på ……….

På få dage er der publiceret 3 opinionsmålinger med forskelligt resultat.

På 3 dage er publiceret 3 meningsmålinger med forskelligt resultat.

På 3 dage er publiceret 3 meningsmålinger med forskelligt resultat.

Analyse institutterne siger der er en usikkerhed på 0-3%. Greens anfører usikkerheden direkte i deres resultat.

Folk med forstand på vælger analyser siger, hvis man tager gennemsnittet af målingerne ved valget den 13. november 2007, så ligger det meget tæt på valgresultatet.

Jeg tror på de har ret i den tese! (Det kan kontrolleres, men det har jeg ikke gjort)

Hvis der valg i dag så ville Lars Løkke og VK(O)regeringen stå til et markant nederlag! Se figurens gennemsnit.

Blå stue – 48,6%
Rød stue  51,4%

Så den meget medie omtalte fremgang for statsministeren, som medierne har givet indtryk af i forhold til nytårstalen og DR1’s debat “Duellen” mellem Lars Løkke og Helle Thorning har ikke ødelagt Rød Stues muligheder for at vinde det kommende valg. Den har møbleret om på vælgertilslutningen i Blå Stue og taget noget af pusten fra Liberal Alliance, men det var vel statsministerens egentlige formål?

Det må giver røde ører til de proffessionelle politiske kommentatorer Henrik Qvortrup, Hans Engell med flere. De har dømt statsministeren, som vinder af årskiftets politiske temaer.

Det er værd at bemærke statsministerens faktuelle medieforspring har været markant i denne periode, da han har haft nytårstalen som afsæt sammen med en massiv annoncekampagne.

Venstre har i omegnen af 80-100 millioner kroner til valgkampen. Det er meget mere end de andre partier kan disponere over.

Lad os bare få det valg Lars!

Share This Post

Skriv et svar