Lars Barfoed – Mere af det samme?

Lene Espersen fortsætter som udenrigsminister, det kan kun gå galt. Det må være en gave til oppositionen.

Hvem er den nye leder af Det Konservative Folkeparti og hvad står Lars Barfoed for?

Barfoed står for forsøget på at ændre Offentlighedsloven (L 90 fremsat i Folketinget), som man må betegne som ét af de mest magt-arrogante anliggender, som VK- regeringen længe har påtaget sig at markedsføre overfor vælgerne.

Med den lov ødelægger man offentlighedens aktindsigt i den offentlige administration og journalisternes arbejdsbetingelser for at føre kontrol med magthaverne. Det er et angreb på det danske demokrati.

Og det viser med al tydelighed, hvad Lars Barfoed er drevet af. Magtbegær – på vilkår af, ikke forståelse for det moderne danske demokrati, men forsøget på at diskvalificere offentligheden og dermed de demokratiske værdier i sig selv her til lands.

Man kan kun opfordre oppositionen til ved første givne lejlighed at sætte en stopper for den lov.

Lars Barfoeds udmeldinger på sin første dag som partileder var et løfte om at genindføre de klassiske konservative dyder, hvilket ikke kan overraske. Men har Lene Espersen ikke stået for det?

Lars Barfoed lovede skattelettelser – når der er råd til det – øget brugerbetaling – betaling for lægebesøg, hospitalsindlæggelser og hospiceophold for de bedst stillede borgere i dette land, hvad det begreb så indebærer?

Lars Barfoeds start som ny partileder kan derfor bedst betegnes som gammel vin på en ny flaske.

Men han fik posten som partileder og det er vanskeligt at se en fremgang for partiet inden valget med det udspil han er kommet med i de første dage som partileder.

Share This Post

Skriv et svar