Erhvervstøtten er den rigtig fordelt?

Jeg så genudsendelsen på DR2 af Debatten lørdag aften.

SF’s vækstforslag var til debat og Clement Kjersgaard havde endnu engang evnen til at afbryde på de mest spændende punkter. Det ødelægger debatten efter min overbevisning.

Jeg mener SF har fat i en pointe med deres vækstplan. Vores erhvervsminister Brian Mikkelsen er klart på hælene i denne debat, hvor han griber til det gamle politiske kneb med at grine af sine politiske modstanderes forslag og han holder sig ikke tilbage for at sige SF har kopieret hans og ministeriets planer.

Her forsømmer Clement sin rolle som studievært, for han følger ikke op på Brian Mikkelsens anklage om SF kopierer hans planer og Villy Søvndal får heller ikke lejlighed til at svare på Brian Mikkelsens anklager. Brian Mikkelsens optræden i debatten er usympatisk denne aften, for han stiller spørgsmål til Villy Søvndal og Steen Gade og de får ikke lejlighed til at svare for Brian afbryder dem hele tiden. (Kendt taktik, når ens argumenter ikke er gode nok)

Villy Søvndal, SF: Hvis vi havde lavet vores egne beregninger så havde i sagt at det var en SF-beregning. Hvad gør vi så? Hvordan kommer vi tættest på at regeringen vil tro på os. Vi tager da regeringens egne beregninger.

Der var enighed om i studiet den samlede erhvervstøtte i Danmark udgør 25 milliarder kroner og 75 % af den gives til firmaer med over 10 års virke/eksistens.

Derfor virker det utroværdigt at vores erhvervsminister ikke kan forstå, at SF’s væksplan ikke kan financieres. Der er i vækstplanen et behov for 1,5 milliard kroner for at realisere den. Det udgør 6 % af den samlede erhvervsstøtte, så jeg tror på der ved en gennemgang af den samlede danske erhvervsstøtte nemt kan overflyttes  6 % af den, uden der er virksomheder der kommer i klemme.

Erhvervs- og Økonomiminister Brian Mikkelsen kalder planen “et illusionsnummer” og “sovjetisk planøkonomi” og efterlyser ligesom resten af regeringen, hvor pengene til investeringerne skal komme fra.

Men kære Brian jeg har ovenfor beskrevet SF’s plan koster 1,5 milliard kroner og det udgør 6 % af vores erhvervstøtte, så det må være muligt for dig at finde de penge? Debatten viser SF er parat til at hjælpe dig ved at finkæmme den nuværende erhvervstøtte.

Min opfordring til dig Brian er, kom ned af den taburet og få arbejdshandskerne på, det forventer og fortjener danskerne. Der skal arbejdes hårdt for at få de 200.000 arbejdspladser igen, som den borgelige regering har mistet.

Share This Post

Skriv et svar