Danske lystsejlere i Somalia…………

Piraterne i Somalia har taget 688  gidsler
I sidste uge vurderede EU’s antipirat-styrke, at piraterne holder 31 skibsfartøjer og 688 personer som gidsler. Nu er der 7 danske lystsejlere indlemmet i flokken af gidsler.

Jeg kan så ikke forstå danskere sejler lystsejlads i dette farvand og slet ikke med Dannebrog i agterenden af sejlbåden. Piraterne er overvejende muslimer, så derfor er danskere et angrebsmål på grund af “den gale dansker og tegnerKurt Westergaard” og ikke mindst Jyllands Postens offentliggørelse af hans tegninger.

Jeg ved ikke hvorfor de danske sejlere ikke har benyttet den metode som de fleste lystsejlere i dag bruger, at sejle gennem piraternes farvand på dækket af et større fragtskib?

Prisen på et gidsel ligger på 1 million dollars, læser jeg, så vi håbe den danske stat er parat til at frikøbe dem? Ellers kan det blive svært at slippe ud af piraternes varetægt, så en indsamling blandt Kalundborgs borgere batter som en nål i en høstak. Vi må håbe Udenrigsministeriet kan forhandle en stor rabat hjem for dem.

Men bortset fra den umulige situation danskerne befinder sig i lige nu, så er det meget uholdbart der er pirateri i det omfang i et verdens mest besejlede områder.

Problemet må løses af verdenssamfundet ved indgriben direkte i Somalia gerne med FN som aktør sammen med stormagterne. Somalia er i dag et fattigt lovløst samfund med mange stridende militser og derfor har piraterne frit spil med at operere fra Somalias kyster. Der er behov for at indsætte et demokratisk regerring og skabe et retssamfund i Somalia, for at komme piraterne til livs.

Jeg ser hellere Danmark deltager i en sådan aktion fremfor i den meningsløse krig i Afghanistan.

Share This Post

Skriv et svar