Lars Løkkes regeringsproblemer

Birthe Rønn Hornbech fratræder, det er ikke overraskende. Men det er overraskende undervisningsminister Tina Nedergaard fratræder – og dog alligevel ikke.

Vi har en regering som ikke har udrettet noget i lang tid på grund af dens egne selvskabte problemer, lad os nøjes med de 2 sidste ministre  – integrationsministeren der undlader at følge loven og undervisningsministeren, der kørte Lars Løkkes “360 graders eftersyn af Folkeskolen” på kollisionskurs med Dansk Lærerforening inden forhandlingerne om Folkeskolen var startet.

Der tegner i skrivende stund en større regeringsrokade, med Per Stig Møller som kirkeminister, Troels Lund Poulsen som undervisningsminister, Peter Christensen som skatteminister, og Søren Pind som integrationsminister og måske beholder han sit udviklingsministerium.

På den måde håber Lars Løkke at ro om sin regering, men det efterlader intern uro i hans folketingsgruppe, hvor det bliver spændende at se hvordan en forurettet Birthe Rønn Hornbech vil reagere og ikke mindst hendes støtter i folketingsgruppen vil støtte hende i hendes hævntogt mod et tydeligt svækket statsminister.

Per Stig er driftssikker, så han skal nok klare både kultur- og kirkeministeriet.

Søren Pind er spændende som intergrationsminister, hvor længe er det ministerium nok for denne vildbasse, der har et umætteligt behov for at markere sig om alt. Hvorlænge varer det inden han rager uklar med regeringens grå eminence Pia Kjærsgaard???

Peter Christensen som skatteminister er en “forfremmelse” af Troels Lund Poulsen til undervisningsmisteriet. Han er kørt fast i skatteministeriet efter en kort periode hvor han har forsøgt at politisere mod oppositionen på skatteministeriets hjemmeside. Eller sagt på en anden måde, så er der ikke sket en skid i skatteministeriet i lang tid!

Peter Christensen som skatteminister? Han force er hans politiske udfald mod opposition, hvor han vil fortsætte sin kamphane politik fra sin tid som politisk ordfører for Venstre, så der vil fortsat ikke ske de store ting i skatteministeriet. Citat af Hans Engell fra TV2 News i dag:Han vil få en kort tid som skatteminister indtil valget udskrives, men så får han 2 års efter løn som forhenværende minister og kan resten af sit liv kalde sig fhv. minister“.

Soap operaen “Regeringen Lars Løkke Rasmussen 3” fortsætter, det selvom Lars Løkke kun er afløser for Anders Fogh Rasmussen ………

Jeg er meget enig med Margrethe Vestager i “Lad os få det valg nu!”

Share This Post

Skriv et svar