Dansk undervisning for dyrt for udlændinge.

Dansk undervisning for udlændige er steget fra 110 kroner til 16.900 kroner for 180 timer.  Beherskelsen af det danske sprog giver 50 points i regeringens og Dansk Folkepartis points ordning, som blev vedtaget i 2010.  Derfor er det ikke uvæsenligt, at udlændinge har råd til at gennemføre et danskkursus.

På VUC i København er 250 udlændinge droppet ud af uddannelse på grund af prisforhøjelsen.

De mennesker slider som heste for at blive integreret i det danske samfund. Når de ikke kan bruge deres uddannelse til noget, før de opkvalificerer sig, bliver det bare ikke til noget, fordi de ikke har pengene“, fortæller uddannelsesleder Anne Jelsøe, VUC København.

Anne-Mette Winther Christiansen, der frem til i torsdags var uddannelsesordfører i Venstre og nu er socialordfører, fastholder, at ændringen er helt nødvendig:
Der skulle findes 24 milliarder. Hvis ikke S vil finde dem her, hvor vil de som et ansvarligt parti, der vil overtage magten, så finde dem? Det er jo ikke for sjov, vi har gjort det“.
( Kilde:Politiken.)

Det er endnu en hindring af indvandring og integration udført med stor stil sikkerhed af regeringen og Dansk Folkeparti. Det tjener ikke det danske samfund, slet ikke fordi vi har brug for de veluddannede  udlændinge, der rammes dobbelt hårdt af denne prisforforhøjelse, fordi de ikke får anerkendt deres uddannelse ved tilflytning til Danmark.

Vi kan slet ikke forsvare denne prisforhøjelse, der også rammer etniske danske statsborgere, der ønsker at opkvalifisere sig til det danske arbejdsmarked.

Jeg har modtaget:

Det er korrekt at prisen på danskundervisning på VUC er steget voldsomt og at det ganske givet gør at ganske mange udlændinge må droppe tilbuddet der.

Det hører dog med til det samlede billede at den grundlæggende danskundervisning i medfør af lov om danskuddannelse fortsat er gratis for deltagerne de første tre år i Danmark. Undervisningen er et kommunalt ansvar og finder sted fra omkring 60 sprogcentre i Danmark.
I Dansk Flygtningehjælp driver vi 16 af dem under navnet Lærdansk.
mvh
Gerhard Korbo
Dansk Flygtningehjælp
Share This Post

Skriv et svar