En krig uden et mål?

Lad mig sige det straks………….
…… jeg var fra starten mod Danmark skulle involvere sig i krigen Libyen.

Jeg kunne ikke se formålet med krigen og dansk krigsdeltagelse med seks F16 fly, og nu viser det sig, med danske specialstyrker til at redde nedskudte kamppiloter. Det sidste er fair nok, når man tvinger piloter i krig, at de kan reddes, eller der er et mål om redde dem.

Man vil ikke sige det. Gælder det den Libiske olie, eller gælder det fjernelsen af Muammar Gadaffi og hans regime? Og hvad vil man så når regimet er fjernet? Og hvorfor støtter man netop dette opgør mod den libiske leder?

Krigen har med al tydelighed vist, at oprørerne ikke er voldsomt godt organiseret, men overlever på grund af Alliancens (Nato’s ) luftstøtte. Men hvem skal overtage magten i en overgansperiode efter regimets fald og er den libiske befolkning efter mere en 40 års diktatur modent til et demokratisk valg?

Der er ingen tvivl om det er en succes for de danske kamppiloter, der har foretaget 25 togter i libisk luftrum og skudt 15 kampvogne og Gadaffi  stillinger ned, dertil skal lægges faste installationer, som våbenlagre og lignende. 

Krigen giver en masse internationale møder, hvor “Lille Lars fra Græsted” kan sole sig i blandt verdens toppolitikkere, men det er vigtigere man har et mål med krigen, når man nu har kastet sig ud i den!

Jeg kan ikke se en strategi for hvornår Danmark er ude af krigen igen? Militærakademier rundt om i verden siger samstemmende i deres doktriner, at enhver krig skal indledes med en plan for, hvordan man trækker sig ud igen!
Den mangler!

Men jeg er i fint selskab i min skepsis mod krigen.

To tidligere udenrigsministre fra hver sin blok, er også skeptiske i forhold til Alliancens krig, eller “korsfarernes krig” som Gadaffis regime ynder at kalde kalder den sammensatte krigsmaskine fra Alliancen.

Tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft (S), siger til løftet om, at det militære mål ikke er regimeskifte, der er målet, – det er blot noget »man siger«, mens »realiteterne« er nogle andre.

Han fortsætter: “Jeg mener ikke, at der er nogen forskel mellem at beskytte civile og at komme af med Gaddafi. Der er faktisk ikke nogen mulighed for at beskytte de civile i Libyen, før vi er helt af med Gaddafi. Og når man siger noget andet – at målet ikke er regimeskifte og så videre – så er det jo mere for at holde sig i nærheden af teksten på Sikkerhedsrådets resolution.”

Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann (V) er mere præcis i sin formulering, han siger: “Vi hører den ene efter den anden sige, at målet ikke er at vælte Gaddafi, men selvfølgelig er det det, for ellers giver det hele ingen mening.”

Har Ellemann ikke fat i en pointe?

Frank Aaen siger, de to tidligere udenrigsministre tager fejl, for har de ret, så er aftalen om dansk krigsdeltagelse indgået i Folketinget, på et forkert grundlag.

Citat fra http://www.b.dk :  Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), udenrigsminister Lene Espersen (K) og S-formand Helle Thorning-Schmidt har flere gange forsikret, at Gaddafi ikke er et militært mål, og at det alene er op til libyerne selv at afsætte ham.

Så må jeg tro på det?

Share This Post

Skriv et svar