Besøg hos lægen i dag

Jeg var til læge i dag. Det var en særpræget oplevelse. Ved modtagelsen blev patienterne skældt ud af en synligt stresset sekretær, som sjonlerede rundt med telefon, computer, patientlåge og en “nymodens” patientterminal, som de tilstedeværende patienter fik en megen vrissen ordre om at bruge!

Efter en ung kone med 2 små børn således var blevet anvist at bruge denne terminal, så dristede jeg mig til at forsøge mig med den. Det faldt ikke heldigt ud. De første 4 gange kom beskeden “kortet er ikke læst” selvom jeg fulgte anvisningen på terminalen fuldt korrekt, den 5. gang kom læsningen i stand med beskeden “Henvend dem til sekretæren”, hvilket jeg så gjorde.

Hun var vrissen og spurgte mig:”Hvad drejer det sig om?” og ærlig som jeg er sagde jeg “jeg har et modermærker, der er i forandring”.  Sekretæren:”Det er ikke akut, så du skal have en tid”.

Efter en ordveksling frem og tilbage, så fik jeg allernådigst lov at få et lægetjek af mit modermærke.

Moralen er – at man ikke kan komme til læge uden tidsbestilling – akuttiden klokken 10:00 er forbeholdt halsbetændelse og febertilfælde og ABSOLUT IKKE ÆLDRE MÆND, der er bekymret over et ændret udseende af deres modermærke.

Det er sket meget i sundhedssektoren siden min barndoms læge, som altid havde tid til at se patienten og oven i købet kørte han på lægebesøg hos den enkelte patient! Det krævede blot et telefonopkald. Sådan er det ikke i dag, man må bevæge sig hen til lægen ……….. ja – jeg ved ikke hvad der skal til for at få et lægebesøg i dag og jeg tør heller ikke spørge hans sekretær efter denne oplevelse en tidlig mandag morgen?

Og resultatet af lægetjekket ………………………

Det var positivt, jeg havde ikke modermærkekræft! 🙂

 

Share This Post

Skriv et svar