Jeg er rundtosset af meningsmålinger……

Hver dag sin meningsmåling og de politiske kommentatorer har travlt med at udlægge tendenser samt mere eller mindre seriøse bud på, hvornår statsministeren udskriver valget.

Den seneste Gallup/Berlingske undersøgelse fra den 19. maj 2011.

Den seneste Gallup/Berlingske undersøgelse fra den 19. maj 2011.

Berlingske har i samarbejde med Gallup har udsendt den seneste måling fopretaget den 19. maj 2011. Denhar et flertal til Rød Stue på 52,3 % og mod 47,4 % til Blå Stue. (Vægtet hhv. 52,4% og 47,5%.)

Der er således tale om en sikker prognose taget efter en uge med ekstrem megen fokus på regeringens og Dansk Folkepartis forhandlinger om “Tryghedsreform” og “Efterlønsreform”.

På den baggrund behøver jeg ikke være rundtosset, men er det gavnligt for folkestyret og vores demokrati? Det vil jeg stillet et stort spørgsmålstegn ved. For udover at vores medier bruger en masse penge på at indsamle vælgerdata, hvad får vi så ud af at læse om dem flere gange om ugen, når Lars Løkke alligevel ikke trykker på valgknappen?

Hvis disse tal holder, så har VK(O)-regeringen ikke flyttet vælgermassen med sine reformer.

Som vælger har jeg sund skepsis for om regeringen kan se 8 år ud i fremtiden med sin 2020 plan, når den ikke engang kan se et år frem i 2010 budgetåret, som overrasker finansministeren med et overskud på 43 mia.kroner, omtrent det samme som deres 2020 plan skønnes at give i år 2020!

Det holder ikke en meter – og derfor jeg meget skeptisk over for regeringens økonomiske politik!

Finansministerens fugle på taget:

  • 0-vækst i det offentlige, hidtil har regeringen ikke evnet at fastholde væksten i den offentlige sektor
  • Milliard besparelse på EU-budget, der endnu ikke er forhandlet
  • Hvad er nettoprovenuet på “Efterlønsreformen”? Hvor mange vil søge over i andre ordninger?
  • Hvad koster grænsekontrollen?
  • Hvad koster “Tryghedsreformen”? 
  • Hvad koster “Håndværkerordningen”? Regeringen siger 2 mia. kroner – andre siger det bliver rigtig mange mia.kr.
  • Tilbagebetaling af efterlønsbidrag – et sted mellem 2 til 50 mia. kroner! Som ingen aner om, det vil gå til opsparing eller ferierejser?

Listen er ikke fuldstændig, men den giver et godt indtryk af den borgerlige regering ikke har den styr på økonomien, som den påberåber sig!

Share This Post

Skriv et svar