Regeringens passive arbejdsmarkedspolitik……

Rigets statsminister, den elegante mr. Lars “Banging The Table” Løkke Rasmussen praler af arbejdsløshedkøen kun er på 160.000.

Banging The Table primeminister Lars Løkke sminker ledighedstallene......

Banging The Table primeminister Lars Løkke sminker ledighedstallene......

I 2008 omlagde Danmarks Statistik registreringen af ledigheden så den i 2008 sminkes med 14.000 færre ledige.

Den tendens må antages at blive videreført i de kommende år. Blandt andet er kontanthjælpsmodtagere ikke fuldt ud registreret (Kun kategori 4 indgår) og ledige på feriedagpenge er udelukket af statistikken (Tal mellem 2.000 -14.000 pr. måned)

Ledighedstallene bør derfor justeres til i omegnen af 200.000……… fordi den reelle ledighed er større, da ledige, der ikke modtager dagpenge eller kontanthjælp, heller ikke indgår i Danmarks Statistiks tal over ledigheden.

Med den sidste “dagpengereform” fra regeringen og Dansk Folkeparti, hvor dagpengeperioden nedsættes fra 4 til 2 år, må den gruppe antages at vokse voldsomt i de kommende år.

( Årsag: Hvis ægtefællen tjener over 26.000 kr. om måneden, eller der er bil, pensionsordninger eller lignende, så udbetales der ikke kontanthjælp til den ledige.)

Arbejdsløsheden i Danmark er meget større en regeringen vil stå ved og statsministeren har mange gange smykket sig med lånte fjer, ved at sige:” Vi er kommet gennem den økonomiske krise og arbejdsløsheden er faldende“.

Sandheden er en helt anden hr. statsminister Lars Løkke Rasmussen, men vi har gennem dine år som statsminister vænnet os til, at du omgår sandheden med faktuelle forkerte udtalelser!

Vi har tabt 176.000 job i den private sektor og indtil videre er der ikke vundet et eneste tilbage, siger LO’s næstformand Lizette Risgaard den 30. juni 2011.

Arbejdsløsheden steg fra april til maj med 2.600 ifølge Danmarks Statistik, så der nu er knap 162.000 arbejdsløse, når der er taget højde for sæsonudsving, og de aktiverede tælles med.

Ledigheden fra maj 2008 til maj 2011 er steget med 92.784 ( 134%) heraf aktiverede 31.542 ( 133%)

Kilde: Danmarks Statistik - juli 2011.

Kilde: Danmarks Statistik - juli 2011.

Selvfølgelig kan regeringen dække sig ind under den verdensomspændende økonomiske krise, men det går fremad i vores nabolande Tyskland, Sverige, Finland og Norge med pæne stigninger i deres BNP, hvor Danmark er i reccesion med BNP på minus 0,1%, så der er behov for en aktiv økonomisk- og arbejdspolitik i Danmark.

Share This Post

Skriv et svar