Julie Rademacher (S) genopstiller ikke….

Pressemeddelelse: Julie Rademacher genopstiller ikke til Folketinget

Folketingsmedlem Julie Rademacher tager hjem til Grønland og genopstiller ikke til Folketinget.

Folketingsmedlem Julie Rademacher tager hjem til Grønland og genopstiller ikke til Folketinget.

Socialdemokraterne i Kolding Kommune skal have en ny folketingskandidat, da Julie Rademacher ikke ønsker at genopstille til Folketinget efter en veloverstået folketingsperiode. Julie blev som 23-årig valgt ind i folketinget i 2007 og har bl.a. varetaget posten som partiets ligestillingsordfører.

“Jeg er stadig ung, og når jeg føder en lille dreng til efteråret, så ved jeg, at det ikke kun er Folketinget livet handler om. Derfor handler det ikke kun om, hvor jeg er i dag og i morgen, men hvor vi er om 2-3 år. Jeg har altid drømt om at komme hjem til Grønland igen og dette må realiseres før skolealderen kalder.

Det er utrolig vigtigt for mig, at Kolding fortsat får valgt en ny repræsentant på Tinge. Derfor vælger jeg at træffe denne beslutning før et valg. Jeg er overbevist om, at man i Kolding kan få valgt et nyt folketingsmedlem, da det er en stærk socialdemokratisk by.

Jeg ville ikke gå midt i en periode og ingen døre skal smækkes. Jeg ved, at det bliver med tårer i øjnene og en klump i halsen, at jeg om nogle måneder forlader Kolding”, siger Julie Rademacher i pressemeddelelsen.

Biografi – Wikipedia.dk

Julie Rademacher blev matematisk student fra Sønderborg Statsskole i 2004 og flyttede derefter til Odense for at påbegynde statskundskabsstudiet på Syddansk Universitet. Et studium hun dog aldrig har gjort færdigt. Hun har ligeledes en begrænset erhvervserfaring, nemlig som hjemmehjælperassistent mens hun studerede.

Julie Rademacher havde allerede, inden hun opnåede valg til Folketinget, været aktiv politisk i DSU, bl.a. som formand for DSU Sønderborg fra 2003 til 2004, medlem af DSU’s hovedbestyrelse for Sønderjyllands Amt i samme periode samt medlem af hovedbestyrelsen for Europæisk Ungdom i 2005. I 2007 opnåede Julie desuden valg til bestyrelsen på Syddansk Universitet.

Rademacher blev på Socialdemokraternes sommergruppemøde i august 2008 udpeget som ligestillingsordfører, hvor hun i 2010 foreslog, at man om nødvendigt skulle tvangsopløse børsnoterede virksomheder, hvis de ikke havde 40% kvinder i bestyrelsen . Et forslag der gjorde, at hun fik meget modvind og som bragte meget kritisk lys om socialdemokraternes forslag.

Rademacher sidder med i følgende udvalg i Folketinget: Arbejdsmarkedsudvalget, Udvalget vedr. internationalt ligestillingsarbejde, Forsvarsudvalget, Det Politisk-Økonomiske Udvalg, Uddannelsesudvalget, Udvalget vedrørende Grønlandske Forhold og Dansk Interparlamentarisk Gruppes bestyrelse. Hun er desuden stedfortræder i Udvalget for Videnskab og Teknologi.

Julie Rademacher bor privat i Kolding, hvor hun har været folketingskandidat siden 2007. Julie opnåede første gang valg til Folketinget i 2007 med 4726 personlige stemmer.

Portræt

(Fra hendes egen webside)

Sønderjyden

Jeg er født den 14. april 1984 og er opvokset i Sønderjylland, hvor det meste af min familie stadig bor. Min mor er dagplejer, og min far har i over 20 år arbejdet som lastbilchauffør for IAT i Kolding. Jeg er student fra Sønderborg Statsskole og mangler kun mit bachelorprojekt for at være bachelor i statskundskab fra Syddansk Universitet i Odense. Jeg er den første i min familie, der går på universitetet, og jeg pendler ofte mellem København, Odense og Sønderjylland, hvor min familie bor.

Politikeren

Mit politiske engagement startede i gymnasiet, hvor jeg meldte mig ind i DSU efter en demonstration, hvor jeg sammen med elever fra Sønderborg Gymnasium, HF og Handelsskole demonstrerede mod de stigende klassestørrelser på ungdomsuddannelserne. Her blev jeg først næstformand og derefter formand.

Da jeg startede på statskundskab i Odense tog det for alvor fart. Jeg blev først fagrådsansvarlig og valgt til studienævnet ved Institut for Statskundskab ved Syddansk Universitet. Senere blev jeg valgt ind i Universitetsbestyrelsen med mere end 600 personlige stemmer og sad også i Det Akademiske Råd.

I de første år på universitetet var jeg også meget engagement i Dansk Studerendes Fællesråd (DSF), jeg var i praktik på partikontoret i København på Danasvej, og jeg arbejde ikke mindst som studentermedhjælp for to socialdemokratiske folketingsmedlemmer på Christiansborg.

Grønlænderen

Mine grønlandske aner fornægter sig ikke. Min biologiske far er grønlænder, og jeg har derfor en særlig tilknytning til Grønland og det grønlandske folk. Som folketingsmedlem vil jeg gerne arbejde for, at forholdene i Grønland bliver bedre. Og jeg har allerede taget kontakt til de to grønlandske medlemmer, som jeg forventer at få et godt samarbejde med.


Share This Post

Skriv et svar