Profilbilleder på Facebook er selvpromovering……….

Lektor i medievidenskab ved Aarhus Universitet Jakob Linaa Jensen, siger til Information:
Profilbilleder på de sociale medier er nemlig blevet en helt afgørende identitetsmarkør, hvor det ikke nødvendigvis handler om at vise, hvem man er, men snarere hvem man gerne vil være.

På den ene side handler det om at vise spontan deltagelse, men samtidig er det også en måde at positionere sig selv på. Det er på en og samme tid en egocentrisk og filantropisk adfærd”.

Det er de norske flag, der florerer i profilbillederne  på Facebook i denne tid, der giver anledning til denne udtalelse. Jeg er selv på Facebook og kan melde hus forbi, for mit profilbillede er taget på en sommerdag på stranden ved Vejers, sidste år. Så det burde måske nok udskiftes med et nyt 🙂

Selvom jeg ikke skifter mit profilbillede, til det norske flag, så føler jeg dyb sympati  med nordmændene og yder støtte til dem i form af indlæg på Facebook, i læserindlæg på aviserne og ikke mindst på denne blog.

Hvis det skal opfattes som selvpromovering, så mener jeg ekspertvældet er gået for langt i det offentlige mediebillede i Danmark med deres ekspertudtalelser. Det handler for mig om ægte medfølelse med Norge og landets indbyggere i dennne svære tid efter terroraktionerne i fredags.

Citat fra Information affødt af terroraktionen i Norge:
Denne forstyrrelse af vores fastlåste fjendebillede vil forhåbentlig medføre et nødvendigt opgør med en offentlig debat perverteret af ussel retorik og renskuret ondskab. Vi bærer alle et ansvar for at sige fra, når vi møder fremmedhad og racisme. I aviserne, på internettet, på gaden“.

Personligt bryder jeg mig ikke om at bruge det norske flag til mit profilbillede, for jeg er enig i princippet om, at flaget kan bruges til nationalistiske formål, som var terroristens egentlige mål med sine terrorhandlinger………..

Share This Post

Skriv et svar