Hvad sker der i ældreplejen?

Beboerne på plejehjem i København må ikke få saftevand til deres måltider, men skal drikke mælk, der fremgår af medierne i dag! I andre kommuner afskaffes hjemmehjælperens støvsugning i de ældres hjem og de bliver udstyret med en robotstøvsuger, som den ældre selv skal betale. På et andet plejehjem skal et rundt bord, som har en værdi for ældre, ud af hendes lejlighed.

Og så vil jeg ikke glemme den frygtelige frysemad, der skal varmes i microovnen, den er både smags- og kønsløs. Dertil kommer den ældre selv skal varme den i microovnen, som tilmed er nyt og fremmed element for mange af de ældre. Er der kontrol med maden bliver varmet godt igennem og bliver den spist? Jeg tvivler på de danske kommuner, der bringer frysemad ud til de ældre, kontroller det.

Jeg mener der behov for nytænkning på ældreområdet. Det overordnede mål må være, at de ældre på plejehjem og i private hjem må være, at der skal skabess de bedst mulige sociale forhold for den enkelte ældre. Der skal være et stærkt socialt islæt for den ydelse der bliver leveret i ældreforsorgen/plejen. Det kan ikke være rigtigt, at der ikke er plads til de ældres møbler eller sundhedsapostle skal fratage de ældre deres elskede saftevand, eller besparelser i ældreforsorgen skal fra tage de ældre det daglige besøg af en hjemmehjælper, hvor der er behov for det!

Der er min bestemte opfattelse, at ældreplejen skal ske på de ældres behov og vilkår.

Share This Post

Skriv et svar