Lånestop straffer Udkantsdanmark!

Der er hold i overskriften på morgenens udgave af Politiken.

Ejendomme, der er til salg for under 500.000 kroner, kan sjældent belånes.

Det forstærker krisen i Udkantsdanmark, hvor der er kommet flere af de billige huse. Realkreditinstitutterne nægter som hovedregel at godkende lån til huse med en pris på 500.000 kroner eller mindre – og dem bliver der flere og flere af, fordi priserne er faldende.

Omkring 2.000 boliger, hovedsagelig i yderområderne, er lige nu til salg under en halv million kroner. De 500 af dem står i Nordjylland. Disse huse er i praksis usælgelige, for hverken banker eller kreditforeninger vil yde lån til salg af dem.

Der er simpelt ikke godt nok kære pengeinstitutter og kan I ikke finde ud af en fornuftig udlånspolitk, som sikrer salg af huse i hele Danmark, så må og skal Folketinget hjælpe Jer!

Det er narturligt, at falder priserne generelt i et område af landet, så må lånegræsnsen sættes ned! Lånegrænsen skal ikke være ens i Gentofte og Støvring i Nordjylland, der er klart for alle andre end de forkælede pengeinstitutter.

Jeg bor selv i en mindre sogneby i Vestjylland med omkring 1.800 indbyggere. I dag fortalte den lokale ejendomsmægler, at bankerne IKKE ville låne ud til salg af huse i vores byområde!

Hvad er det for en indstilling?

Vi har også i Udkantsdanmark bidraget til betaling af bankpakke 1,2 og 3 og så behandler vores banker os på den måde……

Inden for kort tid er Danske Bank blivet 13 mia. kroner mere værd i form af en stigende aktiekurs, hvilket kun er sket fordi skatteyderne har spyttet alvorligt i bankens slunke pengekasse, som primært skyldes bankens eventyr i Irland, Finland og Letland, hvor den har sat 3 cifrede milliardbeløb til.

Det er ikke i krisetider banker og realkridit institutioner skal løbe fra deres ansvar, tværtimod har de en samfundsforpligtigelse til at bidrfage til en vækstpolitik, som kan fjerne krisen.

En måde til en sikker belåning i udkantsområder, det kunne være en fondsopbygning betalt af alle låntagere og pengeinstitutter, som det sker ved stormsflodsordningerne for grundejerforsikringerne.

 

Share This Post

Skriv et svar