Min anmeldelse af “Den Korte Avis”.

Den tidligere venstresocialist, socialdemokrat og nu venstre kvinde Karen Jespersen har sammen med sin mand Ralf Pittelkow startet en gratis netavis “Den Korte Avis”. I dag kom så første udgave af Den korte Avis, som der kan tegnes gratis abonnement på.

Den Korte Avis udkommer i dag med Ralf Pittelkow og Karen Jespersen som stiftere.

Den Korte Avis udkommer i dag med Ralf Pittelkow og Karen Jespersen som stiftere.

Jeg er ikke altid enig med Pittelkow, men glæder mig altid over hans skarpe pen, så jeg har savnet hans kommentarer i JP. Også af den grund har jeg besluttet at være daglig læser af Den korte Avis.

Og så har jeg i øvrigt givet et interview til avisens første udgave. Her efterlyser jeg større sammenhæng mellem Den røde Regerings ord (som lyder mere og mere som Venstres i valgkampen) og regeringens handling“, det skriver Lars Løkke Rasmussen, formand for Partiet Venstre, på sin Facebook profil.

Jeg er noget forundret over stofvalget på den første udgave af “Den Korte Avis”. Det kunne ikke være skrevet bedre på Søllerødvej i Holte (Venstres partikontor), så derfor er der en grund til den tidligere statsminister roser Pittelkow og konen.

Venstre har fået endnu et ukritisk talerør, der i forvejen består af TV2 Nyhederne, BT, Berlingske og TV2 News, som bannerførere for genvalg af “Lille Lars fra Græsted”.

De har sagt, at de ikke vil lave en blog for en bestemt partipolitisk opfattelse, men deres to hovedhistorier er taget lige ud af en borgerlig politisk opfattelse af, hvad er de store emner i tiden, og hvem der er de vigtigste folk at give en stemme“, siger Lars Kabel, med henvisning til et interview med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen og en historie om de igangværende energiforhandlinger, som ifølge Lars Kabel gengiver et borgerligt synspunkt.

Lars Kabel er lektor og fagmedarbejder ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DJH).

Men jeg giver ægteparret med den brogede politiske fortid og nuværende stærkt højreorienterede ståsted en chanche med deres nye avisprojekt, som i virkeligheden er en meget ultra borgerlig politisk weblog med en del faste gæsteskribenter på højrefløjen af dansk politik.

Jeg ønsker held og lykke med avisprojektet til ægteparret og fortsætter den redaktionelle linje, så kommer Karen Jespersen (V) ikke i konflikt med sin partiformand i Venstre.

Share This Post

Skriv et svar