Mikkel Dencker og Dansk Folkeparti på afveje i energipolitikken.

Dansk Folkeparti, det mest bagstræberiske parti i Folketinget i denne samling – tager nu 300.000 danske husstande med oliefyr i forvar med bredsalve mod den siddende regerings energipolitik.

Det her rammer mange mennesker i områder, der i forvejen bakser med problemer. Dansk Folkeparti ser det som en hovedopgave at værne om alle danskere og ikke bare de danskere, der bor i de større byer. Det virker som om, at regeringen er langt mere optaget af ideologi end af almindelige menneskers ve og vel, og jeg vil kæmpe i energiforhandlingerne for at få punktet om tvangsskrotning af oliefyr ud“, skriver energiordførerMikkel Dencker i en pressemedelelse fra Dansk Folkeparti.

Hvorfor jeg overhovedet omtaler hans pressemeddelelse, det er fordi den gode  energiordfører Mikkel Dencker (DF) fisker vælgerstemmer i et oprørt hav omkring regeringens energiforhandlinger, der foregår i disse dage – eller også er det fordi han ikke har forstået alvoren i den fremtidige energiforsyning i Danmark. Det sidste er det værste!

Specielt for de 300.000 danskere med oliefyr, som efter andre og troværdige kilder kun udgør cirka 150.000 oliefyr i landdistrikterne, der ikke har andre muligheder end for eksempel jordvarme.

I januar 2012 var prisen 110,46$ pr. tønde. (I april 2011 var prisen 123$).

Prisen på olie stiger og stiger og når op på 113 dollar per tønde torsdag på markedet i London.

Priserne går sandsynligvis endnu mere op.

Jeg ser en pris på 120 dollar tønden i løbet af marts“, siger Ken Hasegawa ved handelshuset Newedge i Tokyo. Det er meget sandsynligt at 1 tønde olie i 2020 koster minimum 150$.

1000 liter fyringsolie koster den 11-2-2012 – 11.508 kr. på listepris hos OK Benzin.

Oliefyr. Den sorte kasse for neden er brænderen (Statoil), og den høje blå beholder er kedlen (DFJ Salamander C). Brænderen er ny, men kedlen er gammel og uisoleret med lav virkningsgrad.

Oliefyr. Den sorte kasse for neden er brænderen (Statoil), og den høje blå beholder er kedlen (DFJ Salamander C). Brænderen er ny, men kedlen er gammel og uisoleret med lav virkningsgrad.

Ved en verdensmarkeds minimumspris i år 2020 på 150$ pr. tønde må vi forvente det minimum koster 15.719 kr. for 1000 liter fyringsolie i Danmark, så der er al mulig grund til at se sig om efter alternativ opfyring af sit hus, hvis man er låst med et oliefyr.

Mit råd til folketingsmedlemmerne og især energiordfører Mikkel Dencker (DF), det er –  skab nogle gode tilskudsordninger for de berørte oliefyrs ejere i landdistrikterne, så overgangen for dem til en anden og bedre energikilde bliver økonomisk forsvarlig.

 

Share This Post

Skriv et svar