Tiden for kollegaer i Posten

September mned – er mneden, hvor jeg er kollega med omrdedirektren.

Det krver en forklaring og den fr du nu:
Vi fr det rlige MKA skema (Medarbejder Kvalitets Undersgelse) udleveret af vores lokale leder – distributionslederen – og det vedlagte brev fra omrdedirektren indledes med ordene:

Kre kollega!
Blandt meget andet str der………………Vi er overbeviste om, at vi opnr de bedste resultater gennem tilfredse medarbejdere………………….videre str der, jeg citerer:”For selv om vi ogs i det sidste r har vret igennem store forandringer er alle opgaver blevet lst p en kompetent og yderst pligtopfyldende mde af dig og dit team. Det vil jeg gerne sige dig tak for”, citat slut.

Det er eksamenstid for vores lokale ledelse, s derfor foregr der mange sjove ting.
Vi fr vejledning i udfyldelse af MKA skemaet af ildsjle (Udvalgte medarbejdere), der er instrueret i MKA p mder med den lokale ledelse.

Man kan opfatte det som “kammeratlige rd”til placering af krydser eller psykisk pres afhngig af tonen i “vejledningen” der afleveresaf svel leder som ildsjl.

Vi fr at vide, at vi skal st ved det vi skriver i rapporten og tage kopi af det vi sender ind til firmaet UNI-C i Kbenhavn, s vi kan huske det, siger den lokale distributionsleder p morgenmdet. Det sker p trods af at MKA skemaet er fortroligt.

Det vi skal huske, nr vi ikke er kollegaer, dvs efter vi har udfyldt MKAskemaet og sendt det til Kbenhavn – er at vores resultatln er fjernet (Eller beskret til en brkdel.),da ledelsen havde opnet det frste spareml, at vi bliver truet med fyring hvis vi ikke scanner pause, at vi p 15 dage i august har 21,5 timers overarbejde uden ledelsen griber ind, at mine kollegaerarbejdede sidste lrdag fra klokken 6:45 til 17:30, mens den lokale ledelse holder helt og aldeles fri, selvom den kender til problemet.

Det er min oplevelse i september mned 2006, ikke mindst har jegbeskrevet det helt ngternt, konkret og dokumenterbart ud fra mine egne oplevelser i perioden.

Share This Post

2 thoughts on “Tiden for kollegaer i Posten

 1. Hej Flemming!

  Jeg lser med interesse dine oplevelser. Srligt er det interessant for mig at flge med i, hvordan andre postbude oplever dagligdagen.

  Der er mange lighedspunkter, men ogs store forskelle i mden vi gr tingene p.

  Vores ildsjle har for de 2 grupper i Varde ikke samme definitioner p, hvilken karakter der skal benyttes ved udfyldelsen af MKA skemaet, og i Esbjerg er vejledningen sikkert en helt anden. Hvorfor ikke give den samme vejledning alle steder?

  Vi er ikke blevet truet med fyring, ved manglende scanning af pauser, til gengld m vi gerne holde ekstra uscannet pause, hvis vi mder fr tiden om morgenen!

  Sidste nyt er, at omrdeledelsen ikke vil give en fyraftensgaranti, som man ellers gr i Nord Jylland, det kan ikke lade sig gre. Hvorfor, har jeg ikke set begrundet. S det er ikke blevet nemmere, at vre ansat i Post DK.

  Men nr besvarelserne for MKA er opgjort, viser det sig vel, at vi alle er tilfredse. De mest utilfredse besvarelser drukner nok i gennemsnitstal og statistiske finter.

  Med venlig hilsen

  Lars Christensen

Skriv et svar