Trafikforlig uden om Venstre?

Den skæve logik er jo som bekendt, at partiet står rekordhøjt i meningsmålingerne.

Den skæve logik er jo som bekendt, at partiet står rekordhøjt i meningsmålingerne.

Festen i Venstre med Nej-kage og kaffe for pressen efter statsminister Helle Thorning-Schmidt droppede betalingsringen i København er vist ikke slut for Venstre?

Det tegner til et forlig mellem regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti om udmøntningen af 1 mia. kroner til den kollektive trafik i Danmark. Det overrasker mig ikke Dansk Folkeparti vil være med til at give gaver ud og vise en  “ansvarlig social profil”.

Partiet har en interesse i at lægge afstand til Venstre og leasingfiduserne med biler og salg af “demobiler” til en lavere afgift, der har antaget et voldsomt omfang. Ikke mindre end tre Venstre skatteministre har lukket øjnene for det årlige milliard tab for statskassen.

Pia Kjærsgaard og hendes løjtnanter trænger til at komme i medierne, det har været en tør medie ørken, siden den stille leder af Venstre (Lars Løkke) tabte statsministeriet. De får medieadgang med dette forlig, fordi milliard puljen skal uddeles hvert år.

Der kommer om kort tid flere reformer om, førtidspension, flexjob og skattereform,  hvor Dansk Folkeparti har tilbudt at  deltage og dermed kommer partiet ud af medie ørkenen samt skyggen af Venstre. Dertil en trepartsforhandling med arbejdsmarkedet, hvor Dansk Folkeparti kan deltage og styrke sin sociale profil som er flosset er efterløns- og pensionsreformen med VK-regeringen.

Ventre har derfor et problem med den valgte strategi, hvor partiet har valgt den passive og kritiserende rolle. Det på trods af det i stort omfang er borgerlig politik – Venstres politik, som regeringen lægger frem i Folketinget.

Den rekordagtige tilslutning blandt vælgerne til Venstre vil hurtigt forsvinde, hvis partiet og formanden fortsætter med at slumre i hængekøjen sommeren over………

Derfor vil Venstre skulle bide til bolle i foråret, for partiet kan ikke nøjes med at byde pressen og folketingsgruppen på kage.

Henrik Qvortrup siger i dag til TV2 Nyhederne:
Ret skal være ret. Den tidligere statsminister ER blevet set på Christiansborg. Men han overrender bestemt ikke stedet. Imidlertid er den skæve logik jo som bekendt, at partiet står rekordhøjt i meningsmålingerne“.

 Søren Pind kan redde partiet ud af den isolation som Venstre er på vej ud i, trods hans udtalelser om Venstre har den politisk korrekte statsminister.

Jeg synes, at Helle Thorning-Schmidt (S) er så svag en leder, at Lars Løkke Rasmussen (V) er Danmarks moralske statsminister”, siger Søren Pind i dag til TV2 Nyhederne.

Meldingen kommer som svar på en kronik i dag i Berlingske, hvor tre ministre beskylder Venstre for at være ligeglade med Danmarks økonomiske problemer.

Det kendetegner ham. Hver gang han sætter sig til et tastatur, så løber det af med ham,” lyder det som svar fra justitsminister Morten Bødskov (S).

Vi er en del, der kan huske den samme Lars Løkke Rasmussen(V) endte i statsministeriet på et afbud, da Anders Fogh Rasmussen skulle være generalsekretær i Nato.

Vikaren” Lars Løkke var – som statsminister – uden opbakning i befolkningen.

Med Søren Pinds målestok for moralsk legitimitet, så var Lars Løkke Rasmussen ikke den moralsk rigtige statsminister dengang. Han fik som bekendt posten foræret uden at have et vælgermæssigt mandat i ryggen. Og gennem hele hans statsministertid viste meningsmålingerne entydigt, at vælgerne ønskede sig en ny statsminister.

Jeg rusker op i Sørens Pind og andre Venstre folks hukommelse, for den 27. december 2010, skrev Berlingske:

Beder man Venstres vælgere om at pege på den bedste formand i de sidste 27 år, retter 73 procent fingeren mod Fogh. 20 procent synes, at Uffe Ellemann-Jensen har været bedst til at lede partiet. Mens bare 3 procent synes bedst om Løkke.

Før jul viste Megafon, at 19,4 procent af vælgerne vil stemme på Venstre. Ved valget i 2007 var der støtte fra 26,3 procent. Det svarer til, at hver fjerde venstrevælger har sagt farvel.

Men forhenværende statsministre nyder støtte i befolkningen efter de har forladt statsministeriet, det kender Poul Schlüter, Poul Nyrup Rasmussen og Anders Fogh Rasmussen til.

Den effekt er en del af Lars Løkkes nuværende succes i meningsmålingerne. Det er parret med regeringen er kommet mediemæssigt meget sent ud af startblokken.

 

Share This Post

Skriv et svar