Kvindernes Kampdag 8. marts

Kvindernes internationale kampdag eller den internationale kvindedag, 8. marts, er en mærkedag for kvinders stilling i verden.

Kvindernes Kampdag

Kvindernes Kampdag

Dagen markeres også af FN, og i mange lande er det en national helligdag. Kvindernes internationale kampdag blev indstiftet i 1910, og i 1977 vedtog FN en resolution som anbefaler fejring af en international kvindedag.

Clara Zetkin (til venstre) og Rosa Luxemburg i 1910. Kilde: Wikipedia

Clara Zetkin (til venstre) og Rosa Luxemburg i 1910. Kilde: Wikipedia

Ideen om Kvindernes international kampdag blev fremsat af Clara Zetkin på den internationale kvindekongres arrangeret af socialistisk internationale i København den 26. og 27. august 1910.
 
Datoen 8. marts blev valgt for at mindes den demonstration for kvinders rettigheder som socialistiske kvinder afholdt i New York 8. marts 1908. Demonstrationen blev afholdt dels for kvinders rettigheder, dels som en reaktion mod suffragettebevægelsen, som de socialistiske kvinder opfattede som domineret af bourgeoisiet.
 

Er der stadig noget at kæmpe for?

Det er stadig mænd der bestemmer i de danske virksomheder, selvom der i dag er flere kvindelige chefer. Bestyrelserne for virksomhederne består overvejeende af mænd, der er få kvindelige bestyrelsesformænd. Selv titlen er mandlig, hvis det er en kvinde der sidder for bordenden 🙂

Europa-Parlamentet har dedikeret dette års udgave af Kvindernes Internationale Kampdag til “lige løn for lige arbejde”, da europæiske kvinder stadig bliver betalt 17 % mindre end deres mandlige kolleger. Slovakiske Edit Bauer (EPP) er ordfører på en betænkning om, hvordan lønforskellen mellem mænd og kvinder kan reduceres.

Betænkningen konkluderer, at der er mange ofte komplekse grunde til, at kvinder tjener mindre end mænd. Eksperter hævder, at halvdelen af forskellen skyldes direkte og indirekte forskelsbehandling. Andre nævnte årsager omfatter flere kvinder i deltidsstillinger samt større repræsentation af kvinder indenfor lavtlønnede sektorer. Forskning viser også en markant forskel, når kvinder vender tilbage til arbejdsmarkedet efter deres første barselsorlov.

Den absolutte ligestilling skal skabes af kvinder for kvinder, for kun ved lønforhandlingerne ude på virksomheden skabes der lige løn. Kun ved politisk deltagelse får kvinderne “lige magt”, så det er bestemt op til den enkelte kvinde at skabe ligestilling.

Share This Post

Skriv et svar