Søren Pind (V) fortsætter sit klynkeri i Berlingske.

Personsager, hvor hyklerisk moralisering og pjat er dagens orden, udhuler tilliden til demokratiet. Vi slider hinanden op, mens de døende medier sidder og griner og allerede er i gang med at finde noget snavs på det næste offer,” denne voldsomme udmelding kommer Venstres “enfant terrible” Søren Pind med.

Nu kunne man tro det var selvransagelse hos ham, Sophie Løhde (V) og især den tavse formand Lars Løkkes mediehetz mod fødevareminister Mette Gjerskovs rygekabine i december 2011. Men det er det IKKE, det derimod tværhed over den mediehetz ramte hans formand med den noget luksusiøse rygekabine i Statsministeriet.

Der er ellers god grund til Venstre overvejer sin mediefremtræden, for den er IKKE pæn. Men alle skal have tilgivelse, hvis man bliver klogere!

Hvis Søren Pinds udmelding til husavisen Berlingske er udtryk for Venstre nu vil føre en sober politik på medieområdet, så skal jeg være den første til at hilse de ændrede signaler fra Søren Pind (og Venstre) velkommen!

Specielt angriber Søren Pind Dagbladet Politiken. Han kalder den danskes presses og især Politikens tilgang til sagen om Løkkes rygekabine uværdig og understreger, at personsagerne fjerner fokus fra de politiske historier.

Men her mener Christian Lindhardt – redaktør på Politiken, at det er vigtigt at skelne mellem forskellige sager rent principielt. Politiken har ikke skrevet om sagen med Mette Fredriksens søn, fordi det er en beslutning hun tager i sit privatliv, der ikke har noget med hendes virke som politiker at gøre.

Lars Løkke Rasmussens har vi dog skrevet om, fordi det er en politiker og en statsminister, der bruger befolkningens skattekroner på at sætte en rygekabine op. Desuden er der også det element, at Venstre selv var ude og kritisere Mette Gjerskov (S), for at sætte en rygekabine op i sit ministerium. Og dobbeltmoral er altid interessant i politik“, siger Christian Lindhardt.

Det er en redaktionel linie jeg kan se en mening med.

De fire første overskrifter om Mette Frederiksens skolevalg, som i følge Politikens redaktør er hendes politiske indsats  uvedkommende:

Mette Frederiksen “gennembankes” for skolevalg overskrift i Jyllandsposten.

En af regeringens absolutte topfolk, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har raset mod forældre, der vælger folkeskolen fra. Men nu har hun selv valgt at sende begge sine to børn på privatskole, skriver BT.

Mere politisk dobbeltmoral: Topminister rasede mod privatskoler, men vælger alligevel den løsning for begge sine børn, skriver EkstraBladet.

Mette Frederiksen (S) har tidligere raset mod privatskoler. Alligevel vælger hun nu folkeskolen fra, når hendes søn til maj starter på privatskole i Ballerup, skriver TV2 Nyhederne på deres website.

Hvis Søren Pind har ret, så undgår vi den slags politiske angreb fra den borgerlige presse fremover? Nej så naiv er jeg ikke, for Søren Pind (og Venstre) vil sammen med sine venner på det Berlingske Hus fortsat bringe personsager op i medierne, hvis det passer i Venstres politiske drøm om at genvinde nøglen til Statsministeriet!!!

Og tilmed undgår vi borgerlige politikere kommer med følgede udsagn, selvom de ved deres egen fhv statsminister har haft en luksusrygekabine med barstole og onde tunger sige der var et fadølsanlæg.

Jeg mener Søren Pind (V) også burde beskæftige sig med sine angreb på pressen internt i Venstre og sammen med Venstres samrbejdende partier De Konservative og Dansk Folkeparti evaluere følgende angreb fremsat af partiernes ordførere i december 2001 mod fødevareministerne.

 

Benedikte Kiær, sundhedsordfører for De Konservative:
 “Det er dobbeltmoral af værste skuffe. Hvordan kan hun mene, det er i orden at bruge skattekroner på sig selv og sine laster i en tid, hvor alle andre må spare. Det er dybt forargeligt.”
 
Sophie Løhde, sundhedsordfører, Venstre:
 “Jeg er bedøvende ligeglad med, at fødevareministeren ryger. Det må hun om. Men den måde, hun opfører sig på, er kendetegnende for arrogance. Det er en besynderlig måde at optræde på og bruge skatteborgernes penge på. Det må fødevareministeren stå til ansvar for.”
 
Mette Hjermind Dencker, forbrugsordfører, Dansk Folkeparti:
 “Hun tilhører et parti med en meget restriktiv rygepolitik, og så bruger hun skatteborgernes penge på at finansiere en rygekabine til sig selv. Det er dobbeltmoral af værste skuffe.”

I den pressehetz deltog Søren Pind ukritisk, velvidende – som medlem af 4 banden – ikke kunne undgå at vide hans formand selv havde en ibenholt rygekabine med barstole  i Statsministeriet, det er surt for Søren, når det rammer ham selv og hans parti.

Der er meget Søren Pind og Venstre skal rydde op i mediemæssigt i forhold til usaglige angreb på politiske modstandere, før jeg kan tage hans klynkeri i dagens udgave af Berlingske for alvor!

Share This Post

Skriv et svar