Forargeligt………….

Det kniber gevaldigt med hukommelsen hos den 18-årige pige, der i dag sidder på anklagebænken i retten i Kolding – tiltalt for falsk vidneforklaring om en gruppevoldtægt, der sendte tre drenge 14 måneder i fængsel.

Det kan jeg ikke huske, har den tiltalte således gang på gang svaret på de spørgsmål, som anklager Birthe Wirenfeldt har stillet hende.   I 2008 sendte hendes anklage tre unge mænd i fængsel for en gruppevoldtægt på et toilet på Fredericia Banegård.

Men de tre blev efter næsten 14 måneders fængsel frifundet og løsladt, da en lyd- og videooptagelse gennemhullede den 18-åriges troværdighed.

Nu er hun tiltalt for falsk forklaring, idet hun har påstået, at to af de tre drenge fastholdt hende, mens den tredje voldtog hende på håndvasken på banegårdstoilettet. Kilde: bt.dk.

Men senere tilstod hun over for en bror til en af de dømte mænd, at det havde drejet sig om frivilligt samleje, og at de to mænd havde holdt vagt foran toilettet.

På trods af det var kvinden udelukkende tiltalt for at have løjet om at være blevet holdt fast af de to mænd – ikke for at have afgivet falsk forklaring om selve voldtægten.

Kvinden krævede frifindelse, men torsdag eftermiddag blev hun kendt skyldig i tiltalen og idømt 5 års ambulant psykiatrisk behandling.

Det er forargeligt hun slipper med en behandlingsdom, hvor hun kan være fri efter ganske få behandlinger. Hun har demonstreret på videoen, at hun til enhver tid kan snyde behandlersystemet.

Den sag danner præcedens for, at kvinder kan få mænd dømt for voldtægt på falske anklager og selv gå fri bagefter, det er forargeligt.

Det skurer også i min bevidsthed der har været forlydende i pressen om, at pigens far er dommer, det kan derfor virke som systemet beskytter sig selv……

Det er uforståeligt hun ikke er anklaget for falsk anmeldelse og idømt erstatning til de tre drenge, da hun ikke efterfølgende har givet domstolen opmærksom på de synspunkter hun har fremsat på videoen.

Jeg mener dommen burde ankes og der burde hankes op i anklagemyndigheden, der udtaler, at de er tilfredse med dommen, der følger de lægelige anbefalinger. Pigen bør som minimum dømmes for falsk anmeldelse og samtidig betale erstatning til ofrene for hendes handling.

Efter den dom er der frit spil for falske anmeldelser.

 

Share This Post

Skriv et svar