Ægteskabsforståelse med baggrund i Biblen.

Ægteskabet er ifølge Christian Langballe, kirkeordfører fra DF, et seksuelt forhold mellem mand og kvinde med det formål at avle børn, det sagde han som ordfører for Dansk Folkeparti under 3. behandlingsdebatten ” Lovforslaget om vielse af bøsser og lesbiske”i Folketinget, den 8. Juni 2012.

Christian Langballe, der er sognepræst i Nr. Vinge-Tjele og Viborg Domkirke, følger dermed i faderens spor. Han er søn af folketingsmedlem Jesper Langballe, der i øvrigt har valgt at forlade Folketinget ved sidste valg.

Christian Langballe, der er sognepræst i Nr. Vinge-Tjele og Viborg Domkirke, følger dermed i faderens spor. Han er søn af folketingsmedlem Jesper Langballe, der i øvrigt har valgt at forlade Folketinget ved sidste valg.

Jeg deler absolut ikke denne opfattelse, der for mig er udtryk for en reaktionær og gammeldags indstilling.

Bøsser og lesbiske par kan vies i kirken fra Valdemarsdag – fredag 15. juni 2012. Det ligger fast, efter at Folketinget har vedtaget et lovforslag fra social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) med stemmerne 85 for og 24 imod. To undlod at stemme.

Jeg er tilhænger af lesbiske og bøsser skal vies i kirken, for det må være den enkeltes ret at blive viet til den man elsker, uanset om det er et normalt mand/kvinde, homoseksuelt forhold mand/mand eller lesbisk kvinde/kvinde forhold.

Christian Langballe og hans sympatisører slår om sig med citater fra biblen for at underbygge deres reaktionære indstilling til vielser i folkekirken. Men hvad er der baggrund for at udtale sig om i forhold til biblen og tidligere tiders kulturer, for vielsen i kirken er jo netop ikke en kirke bibelsk handling, men derimod en borgerlig embedshandling, som staten har bemyndiget Folkekirken til at varetage.

Biblens ægteskaber og ægteskabsforståelse. Tryk på billedet og hent en oversættelse og gennemgang af de bibelske ægteskaber.

Biblens ægteskaber og ægteskabsforståelse. Tryk på billedet og hent en oversættelse og gennemgang af de bibelske ægteskaber.

 

Se dokument om bibelske ægteskaber.

Share This Post

Skriv et svar