Et præsidentvalg – en kult?

USA er endnu en stormagt i verden – dog værdigt trængt af en gryende stormagt Kina –  USA’s befolkning har valgt deres leder til de næste 4 år.

Barrack Obama satte spor i den amerikanske historie og blev valgt som afroamerikaner! Med et stemmetal blandt de hvide på 43%, hvilket er mere end de 2 tidligere demokratiske præsidentkandidater har opnået. Ja der har været en stigende kult omkring ham i de godt 22 måneder, som valgkampen har varet.

Jeg vil ikke bruge meget plads til valget i USA på min blog, men nøgternt konstatere at jeg er glad for det blev Barrack Obama, der blev den nye præsident i USA.

Nu håber jeg bare han ikke bliver dræbt af højreorienterede facistgrupper inden hans præsidentperiode udløber.

Både USA og verden har brug for amerikansk præsident, der kan gennemføre de nødvendige reformer, både økonomisk og socialt og ikke mindst en bedre fordeling af verdens ressourcer.

Personligt tror jeg ikke der sker meget på frihandels- og klimaområdet i den første del af hans valgperiode, da den amerikanske økonomi og beskæftigelse vil være de primære mål for ham.

Han har en rigtig stor arbejdsopgave foran sig og får brug for rigtig megen politisk tæft for at gennemføre sine visioner for det amerikanske samfund. Jeg håber John McCain står ved sit løfte om politisk samarbejde, som han formulerede det i sin “taber” tale.

Et held og lykke skal lyde fra mig!!

Han får rigeligt brug for det for forventningerne til ham er urealistisk høje!!!

Share This Post

Skriv et svar