PET sagen, der ikke vil dø…………

Der var intet pres fra Helle Thorning-Schmidt, da Henrik Sass Larsen meddelte hende, at han ikke ville være minister. Han tog konsekvensen af PETs sikkerhedsvurdering, forklarer statsministeren.

Jeg kendte til de her papirer, og jeg fortalte Henrik Sass Larsen om dem. Og på baggrund af det tog han selv beslutningen om, at han ikke længere stod til rådighed som minister, siger Helle Thorning-Schmidt (S) til TV 2 News.

Henrik Sass Larsen har bekræftet, det var ham selv, der traf beslutningen om ikke at blive minister. Det må stå til troende, indtil det modsatte er bevist……..

Efter hård kritik fra Folketingets Ombudsmand vælger Justitsministeriet nu at udlevere det omstridte notat om Henrik Sass Larsens manglende sikkerhedsgodkendelse til hovedpersonen selv, skriver justitsminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse. Samtidigt ophæves hans tavshedspligt.

Venstres næstformand Kristian Jensen optræder i TV2 News med et ønske om at afdække denne “mishandling” af Henrik Sass Larsen. Han vil have afdækket handlingsforløbet, men peger pilen ikke på Venstre og VK(O) regeringen, som er ansvarlige for det omtalte “sikkerhedsnotat”. Det forelå i statsministeriet og justitsministeriet INDEN den nuværende regering tiltrådte?

Pet notatet kan læses her. Tryk på billedet.

Pet notatet kan læses her. Tryk på billedet.

Personligt mener jeg ikke notatet er så alvorligt belastende for Henrik Sass Larsen, at det kunne ødelægge hans drømme om en finansministerpost. Han har været i dårligt selskab i Køge, det er der ingen tvivl om, men så alvorligt, så han af eget ønske skulle trække som ministerkandidat, det er en overreaktion.

Kristian Jensen (V) burde vende blikket indad i denne sag.

“Tommy Petersen” skriver i en kommentar på Berlingske i dag: ” Mon ikke snart at VKO – og specielt Venstre skal have kulegravet deres regeringstid, således at vi kan få klarhed over hvorvidt magtmisbrug og korruption var hverdag i regeringstiden, eller det bare skyldes mange sammenfaldende “fejl i embedsværket”.  Der bliver ved med at dukke mistænkelige forhold op, som sjovt nok udelukkende er gået ud over den daværende opposition og og daværende kritiske presse. For at kunne bevare den demokratiske tillid, er en undersøgelse efterhånden eneste udvej.”

Og så er jeg forundret over Hanrik Sass Larsen forfølger sagen, når han er rehabiliteret med en magtfuld gruppeformandspost for socialdemokraterne, men det er en helt anden sag.

Share This Post

Skriv et svar