En højre radikal kronik i Berlingske………..

Eva Agnete Selsing er en af dem, der tager højlydt del i debatten. Hun er filosof og borgerlig ligestillingsdebattør i blandt andet Dagbladet Børsen, Berlingske og medlem af redaktionen på det højre radikale tidskrift “Sappo”.

Nu har hun begået en højre radikal kronik i Berlingske den 29. juni 2012.

Overskriften er jeg enig, men så kommer den borgerlige salut...........

Overskriften er jeg enig i, men så kommer den borgerlige salut………..

Hun skriver i overskriften:
Borgerlige har kun et enkelt håb: At Venstre taber det næste folketingsvalg. De har brug for at vågne op. Skifte ledelsen ud. Rydde op i folketingsgruppen. Formulere substantielle politiske tanker. Og huske på, hvad borgerlighed er.”

Eva Agnete er cand. mag i filosofi og klummeskribent i Berlingske Tidende. Medlem af redaktionen på Sappho. En rigtig højre radikalist.

Eva Agnete Selsing

 

Flere uddrag af hendes kronik:

………….”Venstre har, med sin beregnende tilgang til skatteaftalen med regeringen, cementeret sin rolle som årtusindets hidtil mest magtsyge parti. Det borgerlige bagland kan med rette spørge: er der noget som helst, der tyder på, at Venstre vil føre en borgerlig politik, når de atter kommer til magten?”………

………”Forløbet er den foreløbige kulmination på den kurs, der blev sat under den tidligere borgerlige regering. En kurs, som har efterladt Venstre uden en egentlig politik. Det eneste, der er tilbage i dag, er ønsket om magt.”…………

…………” Skattetrykket var højere næsten hvert eneste år end under Nyrup, og den økonomiske vækst var historisk lav. Danmark blev et relativt fattigere land”………………

……..” Lars Løkke Rasmussen har med alt ønskelig tydelighed gjort det klart, at han vil fortsætte socialdemokratiseringen og den dubiøse taktiske linje, som er blevet Venstres erstatning for politisk indhold. Løkke vil kun magten – præcis som sin forgænger“……….

………. ” Borgerlige har måske kun et enkelt håb: At Venstre taber det næste folketingsvalg. De har brug for at vågne op. Få sig en gevaldig rusketur. Skifte ledelsen ud. Rydde op i folketingsgruppen. Anskaffe sig en intern debatkultur. Aflære en stor mængde frygtelige, meningstømte politikermetaforer. Formulere substantielle politiske tanker. Huske på, hvad borgerlighed er. Finde noget, der ligner en vision for et frit og solidt Danmark i fremtiden. Turde at sige borgerlige sandheder til den offentlighed, der alligevel godt kan gennemskue det magtsyge spil“………………..

Læs hele kronikken her…….

Jeg er enig med hende i Venstre bør tabe det næste valg af hensyn til Danmarks ve og vel.

Men jeg er ikke enig med hende i, at Anders Fogh og “vikaren” Lars Løkke førte en socialdemokratisk politik, for der er aldrig flyttet så mange skattekroner fra den dårligt lønnede dansker til de mest velhavende i dette land, som under de to herrers regeringstid.

At Venstre får over 40 procent af stemmerne i diverse målinger, må da bero på det triste faktum at folk ikke aner, hvor de skal gå hen med deres stemme. Jeg indrømmer at Thorning virker lidet inspirerende, men hendes team er altså milevidt foran Venstres uduelige partitop.

Ja, Venstre skal rydde op – men hvad er så borgerlig politik Eva?

Det er rigtigt, at den nuværende “røde regering” fører borgerlig politik så det basker, men samtidig tror jeg ikke det vil gavne Danmark at politikken bliver endnu mere blå i form af Liberal Alliances politik, som skribenten Eva Agnete Selsing åbentbart mener er løsningen, det  vil bare skabe uro på arbejdsmarkedet.

 

 

Share This Post

Skriv et svar