Slavekontrakter på nogle cafeér i Danmark…………

De rene “wild west tilstande” hersker på mange cafeér og restauranter i Danmark. Desværre er det ikke kun på Restaurant Vejlegården ejeren/forpagteren snyder de ansatte, så vandet driver ned af ryggen på de ansatte.

Ikke fast timetal, ingen varsling af arbejdstid, kæmpebøder, opsigelses varsel dag til dag!

Ikke fast timetal, ingen varsling af arbejdstid, kæmpebøder, opsigelses varsel dag til dag, ingen pension!

Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen hæfter sig ved at, der ikke er et fast antal arbejdstimer på kontrakterne.

Samme konklusion har Peter Breum, advokat med speciale i arbejds- og ansættelsesret.
Udover at der mangler arbejdstimer, så står der, at de ansatte selv skal holde sig orienteret om hvilke vagter, de får“, siger Peter Breum.
De ansatte kan dermed ikke være sikre på, hvornår de skal arbejde. Og med en timeløn på 90 kroner, så har de ansatte ikke en sikkerhed for en indkomst. Det er ikke ulovligt, men der er tale om virkelig dårlige forhold“, siger Peter Breum til Fagbladet.dk.

Strøgcafeén Food Court (cpn) med de ekstremt dårlige løn- og ansættelsesvilkår.

Strøgcafeén Food Court (cpn) med de ekstremt dårlige løn- og ansættelsesvilkår.

Den nye leder har lovet nye ansættelseskontrakter, men det er IKKE sket endnu. Der har været kontakt til HORESTA (Arbejdsgiver organisation for restauranter og cafeér i Danmark).

Der burde brede sig en boycot fra forbrugernes side af disse cafeér og restauranter, så de tvinges til at skabe ordnede løn- og ansættelsesvilkår for de ansatte.

HORESTA har et gevaldigt problem med at få ryddet op de wild west tilstande, der hersker på området. Men organisationen er ikke særlig synlig og indtil nu her det kun 3F, der forsøger med spredte blokader at disse cafeér og restauranter. Tillige har 3F kørt en kampagne for at tilgodese de forretninger,  der har orden i personaleforholdene og en overenskomst.

Du kan tjekke om dit spisested har ordnede løn- og arbejdsforhold her……

Efter du har tjekket og fundet dit spisested med en 3F overenskomst og medlemskab af HORESTA, så kan du nyde maden uden tanke for om tjeneren, køkkenmedhjælperen og kokken arbejder på en slave kontrakt og i nogle tilfælde uden løn……

 

 

 

 

Share This Post

Skriv et svar