Fattigdom og sult er virkelighed for flere danskere!!!

Ugebrevet A4 skriver i dag:

For flere og flere danskere er mad på bordet ingen selvfølge. Medicin bliver også sparet væk, og forældre må sende børnene sultne i seng, fordi køleskabet er tomt. Reel fattigdom rammer både enlige og børnefamilier, beretter en stribe borgerrådgivere i kommunerne. Især reglerne for sygedagpenge skaber problemer. Beskæftigelsesminister lover at ændre reglerne.

Ingen penge til mad, medicin og husleje. Flere og flere danskere rammer den absolutte bund af samfundet og må leve en tilværelse i reel fattigdom, hvor der ikke er råd til at dække dagligdagens mest basale behov“.

Senere i samme artikel:
Det er dog ikke kun ’systemet’, der svigter, understreger borgerrådgiver i Holbæk, Lars Roost Dinesen. Ifølge ham er der nogle borgere, der ikke har sikret deres privatøkonomi tilstrækkeligt, mens tid var.

»Vi har haft en årrække op igennem nullerne, hvor mange ikke lige tænkte på, at det måske var en god idé at sikre sig mod dårlige tider. Men hvis man så bliver arbejdsløs, kan man pludselig ikke betale for helt almindelige fornødenheder,« siger han.

I sådanne sager er det vigtigt at huske på, at det ikke er kommunens opgave at være bankrådgiver. Det mener formand for Social- og Sundhedsudvalget i KL, Kommunernes Landsforening, Anny Winther, der samtidig er borgmester i Rebild Kommune for Venstre“.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen lover at ændre regler for sygedagpenge. Jeg håber så det sker i den kommende folketingssamling……

Den 1. januar 2013 står der mellem 6-18.000 ledige i en personlig økonomisk krise, fordi en borgerlig regering sammen med De Radikale har afkortet dagpenge perioden med 2 år. Der kommer 2.000 nye ledige til hver måned fremover skønner A-kasserne.

Om den enkelte ledige kan få kontanthjælp af hænger af formue, eventuel ægtefælles indtægt og et skøn fra den enkelte sagsbehandler i bopælskommunen. De fleste der bliver ledige har en husleje og personlige omkostninger, der er basseret på en personlig indkomst, derfor er der mange der kommer i økonomisk uføre i den kommende tid.

Den nuværende regering er IKKE indstillet på at ændre på dagpenge periode eller optjenings krav, hvilket er uforståeligt da den tidligere borgerlige regering har givet forligspartneren De Radikale “frihedsbrev” til at ændre aftalen.

Her er der et oplagt succes kriterie for Enhedslisten til at ændre på vilkårene for dem der falder ud. Om det skal ske ved servicejobs eller andet, der afsløres ved de kommende finanslovs forhandlinger.

Det eneste Enhedslisten IKKE opnår, det er en ændring af dagpenge perioden, for det vil De Radikale og Socialdemokraterne ikke godkende.

De to partier lever videre på en drøm om en øget beskæftigelse vil løse dagpengeproblemet. Det andet kvartal 2012 gav et fald i BNP tallet på 0,5%, så det varer helt sikkert nogen tid inden deres drøm bliver opfyldt.

Men en social/liberal regering er pinedød nød til at finde en løsning på dagpengeproblemet. Det er regeringens eksistensberettigelse, for ellers kan vi ligeså godt have en borgerlig regering der har et mål om minimal staten og dermed nedskæringer på overførselsindkomsterne.

Gud må forbyde det.

Selvfølgelig er det danskernes eget ansvar at sikre sig økonomisk og tage et kritisk syn på sin økonomi inden man bliver syg eller ledig. Når den enkelte bosætter sig, køber bil og andet, så må man tage højde for man kan blive syg eller ledig. Dermed skal den enkelte sikre sig man kan leve under disse forhold. Det er svært, for det betyder en mindre bolig, bil og fast forbrug. Men det kan give en opsparing, så man kan købe forbrugsgoder kontant og dermed sikrer sig økonomisk i svære perioder.

Men dem der af den ene eller anden grund ikke har råd til mad, de skal hjælpes.

 

Share This Post

Skriv et svar