Var Lance Armstrong dopet i Tour de France?

Jeg er imod, at man tager Tour sejrene fra Armstrong. Hans regime er historie nu. Han var den bedste blandt ligemænd (lige dopede). Glem ikke, hvad Miguel “Den Store” Indurain sagde, da han blev spurgt, hvad han mente om Bjarne Riis’ epo-tilståelse.

Han sagde: “Ja, men Bjarne var den bedste af os det år!

De har optrådt for os. Med helbredet som indsats har de ofret sig for at nå det sublime. Sådan kunne man også se det. Ligesom nogle af de jazzmusikere, vi beundrer. De har været ukloge. De er blevet afsløret og straffet. Det er det billede, vi har i dag.

Disse skrevne ord er Jørgen Leth’s i Politiken i dag.

Jeg er enig i det er forkert man tager titlerne fra Lance Armstrong. De sidste 16 år har Tour de France kun 3 vindere, når man suspenderer Lance Armstrong. Herunder ser du det hullede vinderfelt. Bemærk, dem er billede af, de er suspenderet!

Kilde: The New York Times.

Bedste placeringer i Tour de France fordærvet af doping
Siden 1998 har mere end en tredjedel af de bedste cykelryttere i Tour de France indrømmet at bruge præstationsfremmende stoffer i deres karriere eller er blevet officielt forbundet med doping.

Gitteret viser de oprindelige top-10 placeringer i hver af de seneste 15 år.

De viste ryttere har enten været testet positiv, optaget til doping eller er blevet sanktioneret af en officiel cykelorganisation eller antidoping agentur. Cykelryttere, hvis sanktionerne blev senere omstødt er ikke medtaget.

For mig er det stadig en kæmpe præstation Lance Armstrong har leveret med de 7 år, hvor han vandt det største cykelløb i verden. Og så er han aldrig testet positiv, men dømt på indicier fra kolleger i cykelsporten sammenfattet af den amerikanske cykelorganisation i en 1.000 siders rapport. Lance Armstrong har i modsætning til Bjarne Riis ikke vedgået sig doping.

Tour de France danske side.

Share This Post

Skriv et svar