Kuglestøberens hetz mod kontanthjælp

Den tidligere statsstøttede kuglestøder Joakim B. Olsen udgyder i BT endnu en gang sit had mod de social ydelser til enlige mødre!

Hans budskab:Kontanthjælpen er for høj, og vi har slet ikke råd!

Sådan lyder det kontante svar på spørgsmålet om kontanthjælpens størrelse fra manden, som i den grad var med til at sætte den offentlige forsørgelse og fattigdomsdiskussionen til debat i 2012.

For Joachim B. Olsen, folketingsmedlem for Liberal Alliance (Filial af SAXO Bank), er overhovedet ikke i tvivl om, at det er alt for meget, at en enlig mor til fire børn får 23.000 kroner i støtte fra det offentlige om måneden efter skat, når man regner børnepenge, fripladser og boligydelser med.

Men har den mand sat sig ind i tingene?
En familie bestående af 2 voksne og 2 børn skal i dag kunne fremvise et månedligt rådighedsbeløb på 15.000 kroner eller mere, før banken vil overveje at låne dem penge til en bolig, skriver bolius.dk.

Flere danske bank kræver 5000 kr pr. voksen,og 2000 kr for det 1.barn,og 1500 pr. efterfølgende barn.

Definitionen på rådighedsbeløb er det beløb du har til rådighed til forbrug efter alle dine faste omkostninger er betalt. Det vil sige den pose penge, der er tilbage når du har betalt husleje/termin, afdrag på bilen, forsikringer osv. Dit rådighedsbeløb er altså det beløb du kan bruge til tøj, mad, en biograftur med videre, skriver Banktorvet.dk.

Lidt økonomi undervisning for kuglestøber Joakim B. Olsen:

Rådighedsbeløb:
Mor        5.000 kr.
1. Barn   1.750 kr.
2. Barn   1.500 kr.
3. Barn   1.500 kr.
4. Barn   1.500 kr.

Samlet rådighedsbeløb    11.250 kr.

Daginstitution:
1. Barn   1.260 kr. (6-9 år)
2. Barn   1.260 kr. (6-9 år)
3. Barn   1.775 kr. (3-5 år)
4. Barn   2.750 kr. (0-2 år)

Samlede institutionsudgifter  7.045 kr.

Der er herefter 4.705 kroner tilbage til alle de faste udgifter. Husleje, forsikringer, transport, licens , telefon med videre.

Hvis huslejen udgør for eksempel 7.500 kroner pr. måned, hvilket IKKE er usandsynligt, så skal der hentes mange penge i familiens rådighedsbeløb og børnepasning.

Bemærk familens samlede kontanthjælp INDEHOLDER samtlige ydelser som fripladser for børn, boligtilskud med videre.

Hr. Joakim B. Olsen, det er muligt du scorer vælgere og stemmer på din kampagne mod den enlige mor med fire børn og det kan være mange læsere mener familien har et for stort indtægtsgrundlag i form af konthjælp, men det er som regnestykket viser IKKE en dans på roser for familien.

Share This Post

Skriv et svar