Der var en, der to, der var tre………………

Jesper Petersen, Nanna Westerby og Emilie Turunen forlader SF og Annete Vilhelmsen.

Jesper Petersen, Nanna Westerby og Emilie Turunen forlader SF og Annette Vilhelmsen til fordel for Socialdemokraterne.

…………………………………….. toneangivende medlemmer, der forlader SF med baggrund i formandsvalget af Annette Vilhelmsen og Holger K. Nielsens opståen af den politiske grav, som skatteminister.

Gårsdagens store politiske  overraskelse – Jesper Petersens indmeldelse hos Socialdemokraterne – er i dag fulgt op af  europaparlamentsmedlem Emilie Turunen, der har udmeldt sig af SF for i stedet at melde sig ind i Socialdemokraterne.

Det stopper ikke her, for Nanna Westerby, tidligere folketingsmedlem af Folketinget for SF og medlem af landsledelsen, har onsdag morgen forladt SF til fordel for Socialdemokraterne.

Jeg har aldrig oplevet en sådan masseflugt fra et partis fremtrædende politiske lederposter, som der er tale om her, siden Pia Kjærsgaard forlod Fremskridtspartiet og Mogens Glistrup sammen med nogle håndgangne mænd.

Udmeldelser er en del af formandsopgøret, selv de tre udtrykker om det bedste for SF fremover, så er der tale om en massiv kritik af formandens linie. De tre er en del af Astrid Krags supporter gruppe i det hårde valgopgør i SF. Jesper Petersen tabte på sidste landsmøde kampen om SF’s fremtidige politiske kurs til den “gamle” kerne i SF, derfor kommer opgøret nu.

Astrid Krag kæmper for sin politiske indflydelse i SF, men hun må nu erkende hendes støtter i SF svinder drastigt ind med de tre udmeldelser.

Hun skriver på Facebook:Det er en trist nyhed for SF, og jeg er personligt rigtig ked af Jesper Petersens beslutning. Det er en kendt sag, at Jesper og jeg har arbejdet tæt sammen siden SFU-tiden. Vi ser meget ens på langt de fleste ting, men jeg er ikke enig i Jespers konklusion. Jeg er SF’er, og jeg tror fortsat på, at SF er det bedste udgangspunkt for at skabe forandring til gavn for almindelige mennesker.

Efter formandsvalget appellerede jeg om to ting: for det første, at man blev i partiet, og for det andet at Annette Vilhelmsen skulle have arbejdsro. Det budskab vil jeg gerne gentage i dag“.

SF formand Annette Vilhelmsen må knap turde tage mobilen i disse timer…………. for stopper de toneangivendes SF’s faneflugt her?

Melder Nanna Westerbys mand sig også ud?

 

 

Share This Post

Skriv et svar