Er en beklagelse det samme som en undskyldning?

 

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens dyre rejser på 1. klasse for danske bistandskroner koster Venstre dyrt i meningsmålingerne. Men det er langt fra sikkert, at skandalen koster Venstre stemmer på længere sigt, lyder vurdering.

Vælgernes hukommelse er kort“, siger adjunkt Asmus Leth Olsen fra Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet, som blandt andet har forsket i politiske skandaler.

Vi står midt i en valgperiode, og der er formentligt to år til næste valg. Derfor er det svært at forestille sig, at sagen spiller en stor rolle om to år“, siger han.

Kilde:  Jyllands Posten.

Det er trist, hvis han har ret i sin påstand, for kan vi bruge Lars Løkke som statsminister, med den manglende politiske dømmekraft, som han har udvist i sit GGGI formandsskab?

Med 45 beklagelser og 2 undskyldninger til Ellen Trane Nørby og Søren Pind – de tro Venstre soldater, som Lars Løkke havde sendt til pressefronten, for at forsvare ham. De blev midt i deres betingelsesløse forsvar for deres formand snigløbet af Venstres topledelse, der pludselig indså, at de var nød til at fremlægge rejsebilagene for hotelophold og flyrejser i GGGI regi……

Lars Løkke brugte IKKE ordet “undskyldning” under pressemødet om sit luksusforbrug.

I en rigtig undskyldning påtager man sig ansvar, for noget man har gjort. En beklagelse er langt mere tvetydig, derfor benytter politikere sig ofte af det ord i stedet“, siger Lisa Storm Villadsen, der er retoriker ved København Universitet med speciale i officielle undskyldninger.

Hun forklarer, at beklagelsen sender et langt svagere signal om, hvorvidt manden reelt har indset sine egne fejl.

Han forsøger at signalere, at den er trængt ind. Men blot fordi man siger ordet, er det jo ikke det samme som, at han påtager sig et ansvar. Jeg kan jo også sige undskyld, undskyld, undskyld til dig. Og så vil du godt være klar over, at jeg ikke mener det, hvis jeg ikke samtidig forklarer, hvad jeg undskylder for“, siger Lisa Storm Villadsen til Ekstra Bladet.

Jeg tror hun har fat i en pointe….. For Lars Løkke beklagede også i bilagssagen i 2008 og alligevel får vi så denne sag i 2013.

Jyllands Posten har tidligere skrevet, at Venstres formand har et karakterbrist i sin omgang med offentlige midler. Det er kun Venstres kernevælgere, der kan overse det. Jeg tror vi andre kan huske “bilag Lars”  og “rejsekongen Lars” bedrifter ved det kommende valg i 2015.

 

Share This Post

Skriv et svar