Er det sådan………???

Er det sådan, man opfører sig i dansk udviklingsbistand, lyder et af de berettigede spørgsmål efter Lars Løkke-frådseriet, og spørgsmålet viser, at sagen handler om mere end Lars Løkke og er alvorligere end spørgsmålet om, hvorvidt han får tilgivelse eller ej?

Spørgsmålet stilles af Knud Vilby på hans blog U-Landsnyt.dk.

Jeg bringer hans synspunkt i uddrag og anbefaler dig at læse hele indlægget på hans blog…….

1. Det første er netop spørgsmålet om, hvor vidt det her kendetegner dansk bistand. Det gør det ikke. Spørgsmålet er derimod, om man kan betegne GGGI som en egentlig bistandsorganisation. Det er snarere endnu et eksempel på, at Danmark bruger bistandsmillionerne til noget, der har meget lidt med bistand at gøre………………………….

…………………………. Under VK-regeringen ville VK gerne have tættere erhvervsmæssige kontakter til den asiatiske vækstmagnet, Sydkorea. Sydkorea havde lavet en vækstorganisation, der havde fået en gang grøn lak, og Danmark ville gerne lege med. Hvordan kan vi finansiere det, har man formentlig spurgt hinanden internt, men man kikkede ikke på handels- og erhvervsbudgetterne. Lad os bruge bistandsmillionerne, sagde de glade venstre-ministre.

2. ……………………………………… Men den politiske konklusion blandt mange danskere vil nok netop være, at hvis det er den måde, man bruger bistandspengene på, så er det da en rigtig god ide, at skære så meget som muligt. Fråse-Løkke kommer paradoksalt nok til at fremme sin egen nedskæringsdagsorden.

3. Skal man tro Lars Løkke Rasmussen og udviklingsminister Christian Friis Bach så har Løkke faktisk gjort en hel del for at gøre GGGI til en langt bedre og mere effektiv organisation. Og skal man tro, hvad Lars Løkke og revisionsrapporterne siger om organisationen forud for den danske involvering, ja så var den nærmest født rådden. Den måde, den blev drevet på, var uacceptabel. ………………………..

4…………………………… Klimadebatten har været fraværende. Og intet tyder på, at der er et reelt engagement hverken i klima, i miljø eller i udvikling for verdens fattigste i hovedet eller i hjertet på Lars Løkke.

5. Helle Thorning og Christian Friis Bach, som nu nærmest rituelt erklærer, at de fortsat har tillid til Lars Løkke som formand for GGGI, bør derfor også tænke sig godt om. Hvis ikke de passer på, pådrager de sig et medansvar, hvis denne sag fører til, at såkaldt almindelige danskere ender med at føler et mindre ansvar for verden end de gjorde tidligere. Det kan nemlig blive det værste resultat af sagen.

********************

Det er en kontant afregning og et sagligt syn på den danske bistand udvikling, set i lyset af Lars Løkkes ekstravagante rejser for den forholdsvise ukendte organisation GGGI.

Det må ikke føre til nedskæringer i U-landsbistanden, men jeg ser gerne, at man fratager GGGI den danske støtte og bruger den bedre i andre NGO organisationer.

For min skyld kan Lars Løkke så fortsætte sin formands gerning uden dansk indblanding.

Fakta om Global Green Groth (GGGI)

GGGI er grundlagt 16. juni 2010 officielt ud fra den overbevisning, at økonomisk vækst og miljømæssig bæredygtighed er forenelige målsætninger, og at de to er afgørende for menneskehedens fremtid.

* GGGI har kontorer i Seoul, Abu Dhabi, København og London.

* 18 lande er medlemmer af GGGI – Australien, Cambodia, Costa Rica, Danmark, Etiopien, Indonesien, Guyana, Kiribent, Korea, Mexico, Norge, Papua New Guinea, Paraguay, Filippinerne, Storbritannien, De Forenede Arabiske Emirater, Qatar og Vietnam.

* Danmark bidrager med 90 millioner kroner fordelt over tre år.

* Den sydkoreanske rigsrevision har i en granskning af GGGI’s regnskaber afdækket et usædvanligt forbrug og manglende styr på økonomien.

Kilde: GGGI og Ritzau

 

Global Green Growth Institute er en ny form for international organisation. GGGI blev grundlagt på troen på, at økonomisk vækst og miljømæssig bæredygtighed ikke blot er forenelige målsætninger, deres integration er afgørende for menneskehedens fremtid. Vi arbejder med partnere i den offentlige og private sektor i udviklingslande og nye lande i verden til at sætte grøn vækst i hjertet af den økonomiske planlægning.

Webside: http://gggi.org

Se årsrapporten for 2012 her……..

 

Share This Post

Skriv et svar