Det ærlige postvæsen – “The Zealand Post Office”.

EPN.dk skriver i dag:

Den elektroniske æra i form af online kommunikation og opkrævning over internettet, har fået sat en stopper for brevomdelingen. Betaling af fakturer og andre regninger over nettet, lever i bedste velgående, så godt at regeringen i New Zealand har valgt, at ændre på aftalen med landets postvæsen, The Zealand Post Office. Aftalen ventes, at træde i kraft juni 2015, der betyder, at de fleste borge i New Zealand kun vil få omdelt post tre gange om ugen.

Det er primært byområderne, som bliver berørt. Landdistrikterne vil få deres postlevering indskrænkes med en dag til fem dage om ugen, da de har større tendens til stole på, de fysiske postomdelere“.

Regeringen i New Zealand og landets postvæsen, “The Zealand Post Office” er ærligere end det danske postvæsen og det danske folketing, for i Danmark får danske borgere maksimalt post 2 gange om ugen, med mindre borgeren holder Information, Kristeligt Dagblad eller andre postomdelte dagblade.

Det er en udvikling der er fremmet af en aktiv portopolitik, hvor portoen i dag udgør 8,00 kroner for et brev under 50 gram. Det stiger forøvrigt igen. Den elektroniske æra har selvfølgelig også skubbet til udviklingen hen mod 2 dages omdelingen, som er en realitet for mig…………..

Forleden dag skulle jeg sende et brev, men jeg kunne ikke finde posthuset………

Jeg kørte rundt i Gørlev på Vestsjælland, der ligger 12 kilometer syd for Kalundborg…… hvor der forøvrigt heller ligger et “Postkontor”, uden at finde andet end en postkasse……….. der ikke dur, hvis man IKKE har et frimærke….

Jo, det kongelige danske postvæsen gør det ikke nemt at sende et “snail mail” brev til dyr fragt af 8 kroner.

Efterfølgende har jeg via Google fundet et postindleveringssted i Gørlev, det meget anonymt i den lokale legetøjsbutik, det er ikke lige det sted en 64 årig mand kommer mest 😉

Og nu har jeg tillige fået en APP’S “Mobilporto” til min iPhone4S, så nu kan jeg sende et brev fra den lokale postkasse, der forøvrigt IKKE bliver tømt om lørdagen!

Private må fra udgangen af 2013 undvære A-post om mandagen. Samtidig vil B-post blive omdelt over fire dage i stedet for de nuværende tre. Så mit A-brev bliver 4 dage gammelt, når det lægges i postkassen fredag/lørdag!

Post Danmark sætter nu portoen i vejret 1. januar 2014. Frimærket på et A-brev stiger med en krone – eller 12,5 pct. – til 9 kroner. På ti år er prisen fordoblet.

Post Danmark selv hjælper gevaldigt med til at afskaffe sig selv og de mange arbejdspladser for ufaglærte i omdelingen, for det ender med man selv skal hente sin post!

På pakkeområdet er Post Danmark godt i gang med pakkeautomater i butikscentre og på gaden, hvor modtageren selv kan hente pakken. Koden til pakkerummet sendes via sms.

I New Zealand kan man også hente sine forsendelser selv…….

afhentning

….. som man også kan i Danmark……

Der er sket meget i Post Danmark, siden 1. september 2009, hvor jeg stoppede som medarbejder i virksomheden…… Desværre afvikler virksomheden kun….. og der bliver derved også på den kant færre arbejdspladser for ufaglærte……. husk det unge mennesker.

Share This Post

Skriv et svar