Er dansk landbrug i forandring?

DR sender i den bedste sendetid en udsendelse om dansk landbrugs metoder og en eksportørs bevidste omgåelse af de danske regler for eksport af svin. Eksportør indrømmer i fuld offentlighed, at han bevidst omgår de danske regler!

Veterinærdirektøren udtaler, at han har kendskab til trafikken og de dokumenterede omgåelser, men det fremgår også at han intet har har foretaget sig! Medarbejderne har anmeldt forholdet til politiet, hver gang der er givet en eksporttilladelse, men politiet har ikke foretaget sig noget i sagen. Deres tid går med kontrol af danske forboldkampe og hooligans? (De er pålagt af deres ledelse at udstede eksporttilladelserne!)

Fødevareministeren troner frem på skærmen i bedste sendetid og bedyrer, at der skal ske en håndhævelse af loven! Veterinærdirektøren besværrer sig over det tyskepoliti ikke har reageret i sagen, men samtidig har han tvunget medarbejderne at udstede eksporttilladelser, selvom det var på et falsk grundlag – og han var vidende om det?

Landbrugets topfolk troner frem på skærmen og siger, at det er konkurrenceforvridende med de stramme danske regler og det er acceptabelt at eksportører overtræder de danske regler! For der er anket i sagen om eksportregler og EU’s regler er “bedre”!

Får det konsekvenser Lars Barfoed? Er det ikke lige netop nu du skal træde i karakter og sørge for reglerne bliver overholdt? Hvad med det danske politis rolle sagen Lene Jespersen? Og veterinærdirektørens rolle skal undersøges? Er der tale om svigt fra hans side, skal han fyres!

Det er helt klart for mig, at bliver dansk landbrugs moral ikke betydelig bedre, så vil jeg ikke købe danske kødvarer, som første valg i køledisken.

 

Share This Post

Skriv et svar