Morten Bødskov trækker sig

Justitsminister Morten Bødskov har i dag klokken 14:00 meddelt han trækker sig fra regeringen, da Enhedslisten ikke mere har tillid til ham som justitsminister. Dermed er “kalkunjagten” på Morten Bødskov stoppet .

boedskov

Beslutningen kommer efter et tre timer langt samråd i Folketingets Retsudvalg tirsdag, hvor Bødskov blev grillet fra alle sider af folketingssalen om et aflyst besøg på Christiania for retsudvalget i februar 2012.

Bødskovs beslutning blev truffet i samme øjeblik, som Pernille Skipper, retsordfører i regeringens støtteparti, Enhedslisten, gik ud efter et møde i Enhedslistens gruppeledelse og fremlagde partiets konklusion på samrådet:

Partiet har ikke længere tillid til Bødskov“.

På grund af sagens omfang kan Enhedslisten ikke længere have tillid til Morten Bødskov som justitsminister, sagde Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper. Den samme oplysning havde hun kort forinden givet Bødskov pr. telefon, og det var på den baggrund, at han valgte at trække sig.

Pernille Skipper (Enhedslistens retspolitiske ordfører) skriver:

pernille_skipper

“Baggrunden for, at vi ikke længere tør stole på Morten Bødskov, er sagen om Pia Kjærsgaards besøg på Christiania. Sagen har udviklet sig dag for dag de sidste uger, men den handler grundlæggende om, at justitsministeren har vildledt Folketingets retsudvalg.
 
Indtil i går eftermiddags fastholdt Morten Bødskov, at han havde givet retsudvalget den sande forklaring, men i går og under dagens samråd har han erkendt, at det var løgn.

Det er afgørende for vores folkestyre, at der er tillid mellem regeringen og Folketinget.
Vi skal kunne regne med, hvad en minister fortæller.  Og det er helt undergravende for den tillid, at en minister bevidst opfinder usande forklaringer til et af Folketingets udvalg, som det her er sket med retsudvalget.
 
Partifarve spiller ingen rolle
Det er vigtigt for os at understrege, at vores mistillid til Morten Bødskov absolut intet har at gøre med årets finanslovsforhandlinger, som flere politiske kommentatorer ellers har spekuleret i.

Det handler ikke om hævn eller tak-for-sidst, men ganske enkelt om en minister, der har løjet over for Folketinget.
 
Når vi i Enhedslisten tager stilling til en sag som den her, så er vi farveblinde. Det afgørende er ikke, om ministeren sidder i en rød regering eller en blå regering. Og det har ingen betydning, om ministeren hedder Morten Bødskov, Birthe Rønn Hornbæk eller noget helt tredje.
 
Folketinget og offentligheden skal kunne stole på alle ministre, og Morten Bødskov har i denne sag vist, at han ikke fortjener vores tillid. Derfor bør han trække sig“.

Morten Bødskov har bragt sig selv i en umulig position, for selvfølgelig skal en minister fortælle sandheden til Folketinget, for Folketinget er det kontrollerende organ over for regeringen.

Enhedslisten har igen valgt de “rene hænders” linje og samtidigt har partiet givet regeringen et alvorligt rap over fingrene og fortalt det er regeringens parlamentariske grundlag.

Det tror jeg regeringen skal iagttage og handle derefter, hvis den vil overleve valgperioden ud.

 

Share This Post

Skriv et svar