Den hemmelige bog………….

Der er fortilfælde af hemmelige skribenter, der referede anonymt fra Socialdemokraternes inderkreds i Folketinget.

Dr. Mefisto skrev klummer i Ekstra Bladet under regeringen Anker Jørgensen. Dr. Mefisto lod sig afsløre, det var den daværende boligminister Erling Olsen, der dengang sagde: ” Det er forskellen på Anker og mig – jeg havde fyret mig på stedet“. Erling Olsen fortsatte i regeringen Anker Jørgensen, trods afsløringen, men måtte i nogle år leve med “nænsom” isolering i folketingsgruppen.

middag_ritt

Et uddrag fra forordet til “Den hemmelige Socialdemokrat”. Anker Jørgensens kommentar tager udgangspunkt i Ritt’s dyre hotelophold i Paris.

 

Erling Olsen ( Med kælenavnet “Uglen”) blev justitsminister under Poul Nyrup Rasmussens regering og endte som en aktiv respekteret formand for Folketinget.

En anden berømt, eller måske snarere berygtet, hemmelig socialdemokrat var det såkaldte socialdemokratiske spøgelse kaldet ‘Altmann’, der fra 1974 til 1985 delte insiderviden med offentligheden i det socialdemokratisk tidsskrift Ny Politik.

 

Altmann en anden hemmelig skribent hos Socialdemokraterne.

Altmann blev i sine 11 år som aktiv en kendt stemme i medierne, og der blev spekuleret vidt og bredt i, hvilken vidende socialdemokrat der mon stod bag de anonyme skriverier.

 

Han havde nemlig en usædvanligt god evne til at forudsige fremtiden med hemmelig viden fra gruppeværelset og forhandlinger med de andre partier.

 

Han forblev anonym, mens hans skriverier underholdte og oplyste borgerne, men det viste sig senere at være den socialdemokratiske politiker Lasse Budtz.
Kilde: Dr.dk.

Fluen i den borgerlige lejr.

Mere kulørt var sagen i 1998, hvor en anonym person under pseudonymet »Fluen« i Aktuelt refererede detaljeret fra en heftig og våd julefrokost i den konservative folketingsgruppe på Café Skt. Petersborg i København. Under overskriften “Til julefrokost i den borgerlige” skrev “Fluen” blandt andet 22. december:

 

Det var herlige sager for pressen og salt i såret på den aktuelle uro og magtkamp i den konservative lejr, der var indledt med partileder Hans Engells spritkørsel og efterfølgende nedstigning fra tinderne et par år før. De politiske uenigheder og personlige modsætninger i Det Konservative Folkeparti blev af “Fluen” udstillet, så man troede, der var tale om dårligt teater med Hans Engell, Per Stig Møller og partileder Pia Christmas Møller i tre af hovedrollerne.

 

I går (Mandag den 10. februar 2014) blev den meget omtalte bog “Den Hemmelige Socialdemokrat” udgivet af People’s Press, skrevet af en “anonym” forfatter……..

Bogens 271 sider kaster lys over interne magtkampe i det store regeringsparti og bringer læseren tæt på optakten til formands opgøret i 2005, om Thornings første svære tid og om dramaerne, der førte til dannelsen af S-SF-R-regeringen i 2011.

I bogens forord skriver Jacob Kvist, at visse dele af bogen er “fiktion“, og at virkeligheden er gengivet “med et twist af overdrivelse og satire“.

Beskrivelse af bogen på Saxo.com: (pris 193,09 kr. + fragt 29,95 kr.)
Bogen “Den hemmelige socialdemokrat” har skabt overskifter i landets medier, og det er med god grund.

Bogen er skrevet af et anonymt medlem af Socialdemokratiets folketingsgruppe og er en beretning fra indersiden af partiet. Du får som læser et unikt indblik i partiets grupperinger, hemmeligheder og kammeratskab. Med humor og et kritisk blik, gør den hemmelige socialdemokrat status over sit parti, efter en periode med Helle Thorning-Schmidt bag roret i ni år.

I bogen “Den hemmelige socialdemokrat” bliver der sladret og berettet om danske politikere som bl.a. Henrik Sass Larsen, Carsten Hansen, Bjarne Corydon, Mette Frederiksen og Mogens Lykketoft.

Du kan også som læser få et billede af embedsmænd og organisationsfolk som omgiver Socialdemokratiet.

Der er rigtig mange gætterier på hvem forfatteren er.

Påstanden, om at forfatteren overhovedet er medlem af den socialdemokratiske folketingsgruppe, kommer fra forlaget  People’s Press. “MF’eren findes i den grad, og navnet er forlaget bekendt,” skriver redaktør Jakob Kvist i bogen.

Den er gennemført ubehagelig. Rigtig meget af indholdet er jo bare personlige betragtninger, og jeg må konstatere, at en række af de ting, som jeg har været med til, ikke er korrekt beskrevet. Det er næsten Dan Brown-agtigt, at man skriver i forordet, at alt er næsten rigtigt, men så efterfølger skriver løs med temmelig stor fantasi,” siger Benny Engelbrecht til Jyllands Posten, der mener, at bogen skader Socialdemokratiet.

Andre “mistænkte” socialdemokrater, nævnt i flæng, Mette Gjerskov, Mogens Jensen, Magnus Heunicke, Bjarne Laustsen, John Dyrby Paulsen, Rasmus Horn Langhoff,  Pernille Rosenkrantz-Theil, Ole Hækkerup, Karen Hækkerup, Jacob Bjerregaard, og sågar Henrik Dam Kristensen nævnes på Facebook, som mulig forfatter…….

Medlem af Folketinget indtil 1. januar 2014  Jacob Bjerregaard skriver på Twitter: ” Har 2-3 bud på forfatteren. Skal nok få det opklaret“.

Ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff på spørgsmålet, om han er  “den nye dr. Mefistotil Politiken: “Nej, det er jeg ikke, men tak for spørgsmålet”.

Morten Bødskov burde fortælle os hvem forfatteren er, HVIS han ved det?

Morten Bødskov burde fortælle os hvem forfatteren er, HVIS han ved det?

Selvom jeg betragter bogen som ren fiktion, så har jeg købt den på Saxo.com i dag 🙂

Det er en dygtig markedsføring forlaget People’s Press har gennemført ved lanceringen af bogen, det tager jeg hatten af for.

Og selvom det senere skal vise sig at forfatteren ikke er folketingsmedlem, men derimod en forfatter udenfor folketingsgruppen, der bare har fulgt godt med i dagspressen og dannet sin fiktioner ud fra det, så er det jo en god underholdning.

Så pengene er ikke helt spildt, trøster jeg mig med på forhånd 🙂

 

Share This Post

Skriv et svar