Så kan de lære det……………….

Landets rektorer opfordrer danske unge til at opføre sig ordentligt, når de tager på vinterferie til Prag. De tager samtidig afstand fra firmaerne, der sender de unge af sted.

Et eksempel på markedsføring af Ung Rejser til Prag.

Forbrugerombudsmanden er nu gået ind i sagen om markedsføringen, og har anmeldt et af selskaberne til politiet. De unge i Prag har også fået selskab af fire danske politibetjente, som skal støtte det tjekkiske politi, når de i den kommende uge skal feste i Prag.

De unge i Prag har også fået selskab af fire danske politibetjente, som skal støtte det tjekkiske politi, når de i den kommende uge skal feste i Prag. Unge under 18 år bliver sendt hjem til hotellet, hvis de lugter af alkohol.

 

Tusindvis af danske unge rejser i denne uge ned til de billige øl i Tjekkiets hovedstad, men fra lederne af ungdomsuddannelserne lyder der nu en opfordring til de unge om at tænke over, at de er gæster i et andet land.

Det er vigtigt for os, at de unge husker, at når de er i et andet land, så er der andre spilleregler for, hvordan de kan opføre sig,” siger Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler.

Forbrugerombudsmanden er nu gået ind i sagen om markedsføringen, og har anmeldt GoRejser til politiet.Shots og våde varer er hovedmenuen på de ungdomsrejser, som firmaet GO Rejser står bag. Men det er ifølge Forbrugerombudsmanden ulovligt at reklamere for alkohol over for unge under 18 år. Siden er lukket, som det fremgår af billedet.

Forbrugerombudsmanden er nu gået ind i sagen om markedsføringen, og har anmeldt GoRejser til politiet. Shots og våde varer er hovedmenuen på de ungdomsrejser, som firmaet GO Rejser står bag. Men det er ifølge Forbrugerombudsmanden ulovligt at reklamere for alkohol over for unge under 18 år. (Siden er lukket, som det fremgår af billedet.)

Gorejser.dk har reklameret for skolerejser til Prag i uge 7 og 8 både på Facebook og på hjemmesiden »Gorejser.dk«.

Ifølge Forbrugerombudsmandens anmeldelse har selskabet bl.a. reklameret med “Happy hour på Prags bedste diskoteker!” og “Prags eneste pub-crawl med fri bar. 1,5 times fri bar i ALT“.

Det fremgik at man skulle være fyldt 16 år for at kunne købe en rejse“, skriver http://www.b.dk

Det er godt gymnasier og erhvervsskoler gør en indsats for at ændre rejseforventningerne for deres unge elever fra “at ligge en uge i sprit” til en selskabsrejse uden overdreven druk. Samtidigt er det godt Prags politi håndhæver forbud mod salg af spiritus til unge under 18 år.

Men hvor er forældrene henne i denne sag om deres børns umådeholdne spiritusforbrug?

Hvorfor  er forældrene ikke med til at forhindre deres børns rejser med de uansvarlige rejsearrangører?

Og hvorfor fortæller forældrene ikke de unge, at de er feriegæster i Prag –  og de, som gæster har at opføre sig ordentligt, når de er i Prag?

 

Share This Post

Skriv et svar