En bog, der er værd at læse…………….

Jeg er i gang med at læse månedens mest omtalte bog “Den hemmelige Socialdemokrat”.

Jeg vil senere omtale den på nærværende blog, men foreløbig virker det som om bogen er voldsomt og meget kreativt markedsført af Forlaget People’s Press………. også udover hvad bogen kan bære indholdsmæssigt!

Mere om det senere, men det er vist ikke et Socialdemokratisk folketingsmedlem, der er forfatter (Måske i nogen grad kilde) til den, dertil mangler der for meget konkret viden om folketingsgruppens arbejde. Et kvalificeret gæt fra min side, det er forfatteren er en journalist, der dagligt færdes i Folketinget……..

michael_jeppesen_3267

Mit gæt – forfatteren er Michael Jeppesen…………

– en kendt journalist, der har skrevet et utal af koloristiske kummer i Ekstra Bladet og senest har han lavet TV udsendelser for DR2 med Ruth Evensen (Faderhuset), Dan Jørgensen (S), Karsten Hønge (SF) og “Oberst Hackel” Møller fra Forsvarskommandoen. Forsidebilledet på bogen “Den hemmelige Socialdemokrat” ligner meget hans “stilkede ben”, krøllede bukser og slidte sko 🙂

http://youtu.be/2jLsWHXqfrk

Udgivet den 29/12/2013 af Ruth Evensen på Youtube.com:
Kort for kommunalvalget i 2013 var Michael Jeppesen fra Danmarks Radio på Lolland i tre dage for at følge Ruth Evensen og Det Frie Lollands opstilling til byrådet.

I reportagen får man bl.a. et indblik i, hvordan medierne arbejder, idet man ser et tv-interview bag kulisserne, hvor intervieweren gennemfører det stik modsatte af, hvad han har lovet, at interviewet skal handle om.

I reportagen får man bl.a. et indblik i, hvordan medierne arbejder, idet man ser et tv-interview bag kulisserne, hvor intervieweren gennemfører det stik modsatte af, hvad han har lovet, at interviewet skal handle om.

 

Lidt Om Michael Jeppesen.

Født i 1975, vokset op i en Jehovas Vidner-familie. Forlod trossamfundet som ung. Tidligere bagsideskribent på Urban og Ekstra Bladet. Driver kommunikationsfirmaet New Deals og blogmediet DenFri.dk, er kunstkritiker på Information, freelance tv-vært og forfatter til flere bøger.

 

Har arbejdet på DR 2’s “Søndag live” og med kunstbogen “Best of x 67” (Strandberg Publishing, gratis som e-bog). Bor i hus i Charlottenlund med sin kone, Stina, og børnene, Esko, Tusja og Pixie, på 7, 4 og 1 1/2 år.

Jeg anbefaler følgende bog……………….

En bog jeg tror der er mere udbytte af at læse, det er “Pligt & ret – Ret & pligt” skrevet af Jørn Henrik Petersen – også kaldet “Jern Henrik”, tidligere økonomisk vismand og professor på Syd Dansk Universitet.

henrik_bog

Forlaget skriver:

Ret og pligt er blevet regeringens mantra bag gennemførelsen af flere reformer. Socialdemokratiske ministre hævder, at det er en tilbagevenden til det slogan, der stod at læse på de røde faner: Gør din pligt og kræv din ret. Samtidig betoner man, at bevægelsen ”fra stat til samfund” også spejler socialdemokratisk arvegods, fordi partiet altid har været statsskeptisk.

Bogen klargør, at denne fortolkning er uden historisk belæg. Tværtimod er både pligt og ret samt betoningen af samfundet på statens bekostning fælles gods for de borgerlige partier og Socialdemokratiet – og vel i virkeligheden med de borgerlige som drivende kraft.

Samtidig er velfærdsstaten som moralsk projekt slået fejl. Den klassiske velfærdsstat forudsætter, at vi opfører os som samfundsmennesker: betaler skat med glæde, undlader at rage til os og arbejder med begejstring; men de fleste af os er privatmennesker, der gerne smyger os uden om pligterne og gladelig rager til os, når det er muligt. Derfor krakelerer velfærdsstaten, og derfor prøver politikerne at indrette den sociale og beskæftigelsesmæssige lovgivning på, at vi opfører os privatøkonomisk rationelt.

Pligt & ret – Ret & pligt er et skarpt opgør med ahistoriske anvendelser af begreber, og bogen fremlægger klart de problemer, som velfærdsstaten har, og som den står over for.

Pris  239,20 DKK online på http://www.universitypress.dk/shop – normal pris i boghandel 299 kroner.

Share This Post

Skriv et svar