Danmark skal ikke være krigsførende nation……

EU og Nato skal droppe alle forhandlinger med Rusland og med det samme indføre økonomiske sanktioner mod de ansvarlige personer for invaderingen af Krim, Søren Pind til Politiken.

Det mener Venstre, efter at udenrigsminister Martin Lidegaard (R) overfor Udenrigspolitisk Nævn har redegjort for situationen i Ukraine samt regeringens linje om at vente med økonomiske sanktioner og prøve at forhandle med russerne om en løsning.

pind_Krim

Jeg kan ikke forstå, hvad der er at forhandle om Krim er besat, og derfor er der jo ikke noget at diskutere. Derfor er det vores opfattelse, at de sanktioner burde indføres med det samme. De burde rettes mod de enkelte personer, der har truffet de her beslutninger. Det burde regeringen arbejde for“, siger udenrigsordfører Søren Pind (V).

Dermed anlægger Søren Pind samme krigeriske hold som den anden Søren i Dansk politik. Søren Espersen – Dansk Folkeparti – vil føre krig i Sortehavet med en dansk fregat fra Søværnet.

Jeg er glad for de to koldkrigere ikke har magten i Udenrigsministeriet, for de holdninger er ude af trit med den politiske udvikling på verdensplan. De krige, som Venstre hidtil har ført Danmark ud i fordi partiet skulle skabe en platform for Anders Fogh i Nato, de er bestemt ikke afgjort på slagmarken.

Krigen i Irak, som blev startet af “kammerat” G. Bush (USA), blev startet på et tvivlsomt grundlag på en mistanke om kemiske våben. I dag efter krigen er afsluttet for dansk vedkommende, fortsætter opgøret i Irak mellem de forskellige befolkningsgrupper og der dræbes mange mennesker hver eneste dag.

I krigen i Afghanistan er dansk deltagelse under afvikling, men den har ikke afsluttet konflikten med Taliban, som var hovedmålet for USA og Isaf partnernes (Inkl. DK) deltagelse i krigen. Den konflikt har hidtil kostet 43 danske soldater livet og 32 hårdt sårede, dertil skal lægges yderligere 184 sårede danskere indtil den 31. januar 2014. (Kilde:Forsvaret.dk)

De fleste danske soldater er kommet hjem fra missioner på Balkan, i Irak og Afghanistan uden større mén. Men hver femte af de 25.000, der har været udsendt fra Danmark siden 1992, oplever, at de har fysiske og/eller psykiske eftervirkninger. Efterhånden har en del soldater mistet ben eller arme, og Sundhedsstyrelsen vurderer, at op mod hver tiende hjemvendte soldat lider af posttraumatisk stress. (Kilde: Faktalink.dk)

Forsvarets webside oplyser ved søgning i dag intet om posttraumatisk stress i dagens søgning.

Uofficielt forlyder det Taliban er stærkere nu end før Danmark gik i krig derovre. Jo – der er opnået resultater, pigerne har fået lov til at gå i skole, men det sker ikke uden fare, for adskillige pigeskoler er angrebet af Taliban med mange dødsfald til følge.

Der er intet der taler for den krigerindstilling som Søren (V) og Søren (DF) er fortalere for.

Danmark har vundet få krige i landets historie, når vi ser tilbage til tiden efter Kong Valdemar den Store. Og ingen siden 1864! Danmark er bedst som FN observatør, som vi var det på Cypern i mange år, den rolle skal vi fortsat bestride efter min bedste overbevisning.

F 361 IVER HUITFELDT, køllagt 2. juni 2008

F 361 IVER HUITFELDT, køllagt 2. juni 2008

Jeg kan til nød gå ind for Danmarks fregatter fanger pirater ved Afrikas Horn for at beskytte vores handelsflåde.

Men aktiv krigsførende eller truende krigsmagt, det ligger uden for Danmarks mulighed – Søren Pind (V) og Søren Espersen (DF).

Share This Post

Skriv et svar