Har de tabt hovedet i Give?

Danmarks Populistiske Folkeparti’s formand Kristian Thulesen Dahl er – eller var –  indbudt til at tale på 1. maj mødet i Give…..

1-maj-df

Jeg er dybt forundret over man kan finde på at invitere Dansk Folkepartis formand til at holde en 1. maj tale i Give. Der er mange naive tidligere Socialdemokrater, der er flyttet over til Dansk Folkeparti, men dermed er partiet langt fra at være et arbejderparti….. og de får kærligheden at føle med en borgerlig regering med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance som støttepartier….

1_maj_2014

Det handler ikke kun om at bygge grænsebomme og grænsekontrol, men derimod drejer det sig at bevare et dagpengesystem, et solidt fagforeningssystem og et veludbygget velfærdssamfund. Dansk Folkeparti har tydeligt vist at partiet er til forringelser på disse områder, hvis de kan få 4 fede toldere ved grænsen.

lo_give

Fornuften har så sejret til sidst, for Give har aflyst 1. maj mødet i år……

Bestyrelsesmedlem Jens Bork fra Socialdemokraterne i Give har meddelt invitationen Kristian Thulesen Dahl er trukket tilbage. Formanden i Give, Vibeke Hejnfelt, har ikke kommenteret det, men hun har måske meldt sig ind i Dansk Folkeparti i dag?

Kristian Thulesen Dahl ærgrer sig over, at han ikke længere skal holde tale ved Socialdemokraternes og fagbevægelsens 1. maj-arrangement i Give, efter invitationen til ham blev trukket tilbage i dag.

Kristian Thulesen Dahl havde planlagt at bruge sin taletid ved 1. maj-arrangementet i Give til at at tale om udfordringen med arbejdstagere fra Østeuropa, som kommer til Danmark og får ret til danske velfærdsydelser.

Andre mener:

Jeg var chokeret over, at man havde taget sådan en beslutning. Det kunne jeg ikke følge dem i. Derfor ville jeg og afdelingen ikke være en del af det. Jeg mener ikke, at Dansk Folkeparti skal være en del af et 1. maj-arrangement. Jeg vil gerne deltage i debat med dem, men de hører ikke hjemme på en 1. maj,” siger Hanne Signe Jørgensen, der er lokalformand for 3F Kongedalen.

Anette Pedersen medlem af Fagligt Landsudvalg i SF skriver på Facebook:

Nogle gange må man altså undre sig lidt over, hvad der egentlig foregår i fagbevægelsen.
Hvem var det, der stod bag afkortningen af dagpengeperioden ?
Forringelser af efterlønsordningen ?
Hvem er det, der vil begrænse konfliktretten ?
Hvem var det, der aktivt støttede Vejlegården og Krifa ?

Nu mangler vi da bare, at Løkke også bliver inviteret til at tale 1. maj.

Godt nok har fagbevægelsen medlemmer af forskellig politisk observans, men man skulle dog tro, at der var en naturlig grænse for, hvem man ville give taletid på arbejdernes internationale kampdag.

*******

Hvis det var mig, der var i Give, så havde jeg ikke gjort det. Kristian Thulesen Dahl har en anden dagsorden, end den 1. maj står for“, sagde gruppeformand Henrik Dam Kristensen tidligere i dag til Ekstra Bladet.

Share This Post

Skriv et svar