En tom demonstration……..

Informations Anna Ullman, der er  musikanmelder og kulturskribent på avisen, skriver i en klumme samme sted:

Et hurtigt historisk blik over skulderen viser, at arbejderbevægelsen har en lang tradition for protestformer som strejke, sabotage og arbejdsnedlæggelse. Protestformer, man kunne kalde afbrydelsens politik. Og det er i forlængelse af den tradition, vi skal anskue fløjteaktionen: som en slags kommunikativ strejke, der går efter at afbryde magtdiskursen. Den politiske tale i dag er jo ikke en tale, der vil forandre, men en tale, der skal sikre, at ingenting sker. I den afmægtige situation kan den eneste mulighed være at kaste en svensknøgle i maskineriet“.

Hun tilhører en forkælet generation, der har fået en uddannelse betalt af den “arbejder”, som hun dybest set intet har tilovers for. Og hvis hun skulle have overset det, så var arbejdernes kampe på “Fælleden” en kamp for bare at overleve. Deres mål var at få ordentlige arbejds- og lønforhold, så de kunne overleve dagen og vejen.

Hun tager grundlæggende fejl, når hun postulerer at initiativtagerne bag fløjtekoncerten i går repræsenterer arbejderbevægelsen eller den frustrerede “arbejder”. Hun havde det meget svært på DR2’s Deadline klokken 22:30 i går med at forklare sine synspunkter i sin klumme i Information “Afbrydelsens Politik“.

Her var hendes synspunkt klart defineret som hørende til på den yderste venstrefløj, endda til venstre for Enhedslisten, som hun kritiserer i sin klumme, for ikke at støtte fløjtenisterne.

Om hun ønsker sig “Krim tilstande” i Danmark, står for mig hen i det uvisse, men jeg forstår ikke hendes synspunkt at en fløjte demonstration og dermed en voldsom chikane af indbudt talers indlæg på Arbejdernes festdag, skulle have et politisk synligt mål. Hvis man derimod var kommet med mishagsytringer under statsministerens  tale under de synspunkter, som man er uenige i, så var det en seriøs og politisk synlig politisk kritik af hende og magthaverne.

Initiativtagerne til fløjtedemonstrationen er tilknyttet Enhedslistens ungdomsorganisation og samtidigt studerende, der påberåber sig at repræsentere “arbejderne”. Intet er mere forkert!

Og hvad deres mål er med at forhindre landets statsminister i at holde sin 1. maj tale, det er der ingen, der kan forklare, heller ikke Informations kulturmedarbejder, der ellers har skrevet en “klumme” om det “retfærdige” i aktionen.

I “Dårligt nyt” med Anders Lund Madsen blev aktivisten Mikkeline Liv Rask-Hellensten sur over DR 2’s interviewer brugte fløjte over for hende, så hun ikke kom til orde. (Se det her https://www.bjerggaard.dk/?p=7198 )

Anna_ullman

Nu ender Arbejdernes festdag på Fælledparken som en gold politisk demonstration af mindre end 800 studerende, som ingen kan forstå (Heller ikke fru Anna Ullman).

Aktionen er arrangeret af studerende med eller uden arbejder baggrund i deres opvækst, der “kloger sig” på “arbejdernes” vegne!

I virkeligheden er de sure over SU-reformen.

Det er fair nok, men det skal de ikke tage arbejderne til gidsel for på deres festdag.

Det skal med her, at Statsministerens tale gik fint igennem på DR2 på trods af fløjtenisternes ihærdige fløjteri på “Fælleden”.

Du kan læse den her……..

 

Share This Post

Skriv et svar