Den borgerlige kamp om udlændingepolitikken.

Mens vi venter på Dansk Folkepartis pressemøde i dag klokken 14:00 og mens vi fordøjer Kristian Thulesen Dahls  4 grunde til IKKE at indgå i en kommende regering, så er det værd at bemærke Venstres forsøg på at tage pusten ud af Dansk Folkepartis store fremgang med den stort anlagte nye udlændingepolitik.

muddergrøften

I Venstre er det lykkedes partitoppen at lægge låg på den kritiske debat om deres “nye” udlændingepolitik, der i følge en kronik i Berlingske fra Inger Støjberg tager kampen op med Dansk Folkeparti, om at være mest udlændinge fjendsk.

Den uvidenhed om Polen, som Uffe Ellemann-Jensen peger på, er katastrofal, fordi den præger vort syn på omverdenen.

Verden er jo ikke som i 1950 eller 1970, ja den er heller ikke som i 1983, da jeg (Uffe Ellemann) her i avisen advarede mod den ny udlændingelov. Verden er blevet meget mindre, og vi har i langt højere grad kontakt med hinanden, uden at det løjerligt nok for alvor har ført til, at vi grundlæggende har ændret syn på Danmark og på verden.

Vi tænker hele tiden på at hegne landet, som om vi ikke tror på os selv og vore egne værdier, og til trods for, at virkeligheden jo er, at hegnene for længst er brudt ned og kun eksisterer i vort sind. Det er, som om vi ikke har opdaget, at danske virksomheder er fyldt med dygtige udlændinge, som kommer fra universiteter, der siger spar to til de danske. Det er, som om vi ikke har opdaget, at vi har brug for mennesker, der er dygtigere end vi, og at de rent faktisk og til gavn for vort velfærdssamfund befolker vore virksomheder og uddannelsesinstitutioner også som lærere og forskere. Det er, som om vi slet ikke forstår, at mange af dem, der kommer til Danmark, har langt bedre sprogkundskaber end vi og er parat til en længere arbejdsdag, end vi er.

Det er på tide, at vi vågner op og gør os klart, at verden er ændret, og at Danmark må ændre sig, hvis vi skal overleve. Mange lande har ikke blot indhentet os, men for længst overhalet os, og udviklingen på andre kontinenter buldrer derudaf, uden at vi for alvor har taget skeen i den anden hånd“.
Kilde: Berlingske.dk.

I eftermiddag vil en stor del af Dansk Folkepartis omhandle udlændinge politikken og der vil være en voldsom kritik af regeringens politik på området, det er til at forudse. Desværre sælger det billetter i vælgerkorpset og det vil presse Venstre yderligere i partiets kamp på at dagsordenen i udlændingepolitikken, såfremt man ikke vil tabe kampen om den til Dansk Folkeparti.

Jeg er bange for en Venstre ledet regering vil blive meget indvandrer fjendsk til stor skade for det danske samfund. Danmark er et lille land, der har behov for det store udland til eksport opg samhandel og ikke mindst import af viden. Derfor er det et problem danskerne er bange for indvandring, for der er behov for at tilføre special viden til danske virksomheder og den kan i stort omfang hentes i udlandet.

Jeg er alvorligt bekymret for Dansk Folkeparti i mange år fremover vil hegne Danmark ind med grænsebomme, fremmedfjendsk lovgivning og urimelige udvisninger.

 

Share This Post

Skriv et svar