Pia Kjærgaards verdens billede…….

“Det er jo et samfund som eksempelvis det amerikanske, som er et nyt samfund, et nyt land, hvor folk er flyttet til, og hvor der for så vidt ikke har været en oprindelig befolkning, og det bliver så et multikulturelt samfund.”

Pia Kjærsgaard (DF) giver historieundervisning på DR P1.

Se den store historie fortælling om USA udført af Pia Kjærsgaard.

Heldigvis for Pia Kjærsgaard, så har hun et meget indbringende job i Folketinget og hendes mand er statsrevisor og medlem af regionsrådet og bidrager også med en god hyre til ægteparrets husholdning, heldigvis for det…..

For skulle hun leve af at bidrage med USA’s historie, så døde hun hurtigt af sult.

pia_historie_USA

 

 

Tak til Michael Engelsted Zimmermann for billedet.

Det Pia Kjærsgaard burde vide:

Den første befolkning af det Amerikanske kontinent skete formentlig for ca. 14.000 år siden da jæger-samler grupper krydsede Bering-landbroen i den sidste del af Wisconsin istiden. Ganske hurtigt spredtes disse første befolkninger sig gennem Amerika og etablerede sig især langs vestkysten.

Omkring 3000 fvt. opstod komplekse civilisationer i Mesoamerika (Olmekerne, Maya, Zapotekere) og Sydamerika (Caral Supe, Norte Chico, Chavín). Indianske civilizationer i Mesoamerika udviklede et højt teknologisk stadie og opfandt selvstændigt skrift, matematik, monumental arkitektur.

Den måske første kontakt mellem Indianerne og Europæere skete da Leif den Lykkelige opdagede Nordamerika, eller Vinland, i år 1002. Vikingerne blev jaget på flugt af de indianske befolkninger, som de kaldte skrællinger, og “koncentrerede” sig derefter mere om at kolonisere ubeboede dele af Grønland.

I det 15.ende århundrede opdagede Christoffer Columbus de karibiske øer og noget af kystlinjen af det Nordamerikanske kontinent, det satte gang i en eksplosiv kolonisering, der decimerede den indianske befolkning i karibien i løbet af få årtier. Conquistadorene Hernán Cortés og Francisco Pizarro erobrede Aztekerriget i Mexico og Inkarriget i Peru.

Det adskiller sig en del fra Pia Kjærsgaards historiske billede af USA og Amerika.

Share This Post

Skriv et svar