Hvad er der sket med de 41.015 ledige?

De Radikales næstformand, Sofie Carsten Nielsen, vil have de rette proportioner ind i debatten om dagpenge.

Derfor angriber hun SF og Enhedslisten med påstanden om de lyver, når de påstår, at op imod 40.000 mennesker er “faldet ud” af dagpengesystemet. En radikal undervisningsminister og næstformand er desperat før det Radikale landsmøde i weekenden. Det er forståeligt, fordi der ikke er entydig opbakning til ledelsens holdning til dagpengereformen i det radikale bagland.

Når nogle taler om, at 40.000 falder ud af dagpengesystemet og står uden grundlag, er det decideret forkert. Det er jo løgn“, siger Sofie Carsten Nielsen til avisen.

Den radikale minister mener, at der er tale om en løgn, fordi kun cirka 10 procent af de 40.000 personer, der har mistet dagpengeretten, står helt uden forsørgelse.

Men er det ikke nok, fru Sofie Carsten Nielsen?

sofie_nielsen

Men det er ikke hele sandheden for der falder mange flere ud af forsørgelsesgrundlaget i 2015/16, når de midlertidige arbejdsmarkeds- og uddannelses løsninger falder bort. Så er det ikke nu problemet skal løses, selvom det koster prestige for den radikale top?

Lidt fakta om de ledige.

Denne grafik er det seneste kendte officielle tal for de ledige, der faldet for dagpengereformen.

Denne grafik er det seneste kendte officielle tal for de ledige, der faldet for dagpengereformen.

Som det ses så er Sofie Carsten Nielsen og den radikale top ligeglad med der 4.779 personer – eller hver 8. ledige – der står helt uden indtægt. Der 8.255 – eller  hver 5. ledige – har fået et lønnet job, hvilket er godt. Problemet er her, at mange af dem har fået et deltidsjob i stedet for det fuldtidsjob, de havde før.

Men det står tilbage, at der skal findes løsninger på dagpengereformen, på trods af den skingrende radikale modstand, for der er 38,7% – eller yderligere 15.872 ledige, der falder for de midlertidige ordninger i 2015/16. Dertil skal lægges de 4.779 der allerede er uden indkomst i dag plus tilgangen i den kommende tid.

Nogle prognoser forventer over 60.000 falder for dagpengereformen inden årsskiftet!!!

Der skal findes en løsning i weekenden på De Radikale og Socialdemokraternes landsmøder på trods af en stædig regeringstop.

Fakta om dagpengereform
Den daværende VK-regering vedtog i 2010 dagpengereformen med støtte fra Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti. Reformen var en del af den økonomiske genopretningspakke.

Reformen halverede dagpengeperioden fra fire til to år og fordoblede genoptjeningsperioden fra 26 til 52 uger.

Fra januar 2013 til maj 2014 har 41.000 danskere mistet deres dagpengeret.

En femtedel er kommet i arbejde og cirka 70 procent er på andre offentlige ydelser.

Cirka 12 procent er ikke registreret med hverken offentlige ydelser eller anden indtægt.

Oprindeligt forventede man kun, at antallet af ledige, der ville falde ud af dagpengesystemet, ville stige til mellem 2.000 og 4.000 årligt.

En del kan ikke få kontanthjælp på grund af den gensidige forsørgerpligt.

SRSF-regeringen har gennemført flere akutpakker med midlertidige ydelser til de berørte.

En dagpengekommission skal fremlægge forslag til nye dagpengeregler i slutningen af 2015.

Share This Post

Skriv et svar