Holbæk Kommune eksporter kontanthjælpsmodtagere……

Carsten kan flytte 60 kilometer væk eller miste boligtilskuddet

Image11

Social eksport udføres i vid udstrækning af Venstre borgmester Søren Kjærsgaard – Holbæk Kommune er tidligere godt kendt i Ankestyrelsen om sager på kontanthjælpsområdet. Holbæks borgmester er lidt pressesky i øjeblikket og skubber Arbejdsmarkedsudvalget foran sig.

Jeg har lige set TVEAST.DK nyhedsudsendelse. En yngre kvinde Sine Agerholm – formand for arbejdsmarkedsudvalget i Holbæk.toner frem på skærmen, fordi arbejdsmarkedschef Gorm Keld Andersen havde aflyst interviewet.

Han har tidligere oplyst til DR4, at det er almindeligt Holbæk Kommune henviser kontanthjælps modtagere til andre kommuner. 

sine

Udvalgsformand Sine Agerholm er ikke inde praksis i sin forvaltnings arbejde, men er afhængig af pressen….. Det er dog den mest syge forklaring jeg længe har hørt.

Sine er ikke inde i detaljerne i kommunens praksis, men siger hun er er afhængig i pressen til at afsløre det. Mon ikke hun skulle træde tilbage som formand, for hun er ansvarlig for kommunens praksis som politiker og skal kontrollere forvaltningens retningslinier og praksis. Arbejdsmarkedschef  Gorm Keld Andersen har forsømt sin opgave, for han skal sørge for arbejdsmarkedsudvalget kender paksis og retningslinier i forvaltningens arbejde. Det skal koste minimum en næse for pligtforsømmelse, hvis udvalgsformandens forklaring holder vand….

Så enkelt er det!

Jeg håber ikke det er almindelig praksis i kommunerne, for så kommer borgere med under 250.000 kroner i indkomst til at bo i Korsør eller Lollands Kommune. Det er måske heller ikke det værste, hvis det sker frivilligt, men det ødelægger de pågældende kommuners økonomi og udvikling.

Social eksport med baggrund i §34 må aldrig blive praksis. Heller ikke i Holbæk.

Share This Post

Skriv et svar