Venstre aflønner formanden bedre end en statsmand……..

Nordjyske skriver i dag:

KØBENHAVN: Venstres statsministerkandidat og formand Lars Løkke Rasmussen (V) er sikret løn på ministerniveau, efter hans såkaldte eftervederlag som tidligere minister for nylig udløb. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Nu kan Løkke glæde sig over knap 1,2 millioner kroner i årsløn. Partiets forretningsudvalg har besluttet at fylde det hul, der er mellem en ministerløn og Løkkes løn som folketingsmedlem (616.000 kroner) plus hvad dertil hører af sidejobs“.

statsmand

 

Venstre har råd til det, partiet skovler statspenge ind, selvom de officielt er mod statsstøtte.

Venstre har udsigt til 38.131.373 kroner i statsstøtte for året 2014. På Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside, kan man se, at hvert parti i 2013 vil få et samlet tilskud pr. stemme på kr. 41,00. Beløbet forudsætter, at vælgeren har sat krydset ud for samme parti til folketing-, kommunal- og regionrådsvalg. (kr. 30,00, kr. 6,75 og kr. 4,25).

Venstre har endnu ikke afleveret regnskabet 2013 til Folketinget. I 2012 regnskabet udgør statstilskuddet 77,4% af partiets indtægter. Medlemsbidraget er på 10,1%. I 2011 regnskabet udgør statstilskuddet 56,98% af samtlige indtægter og medlemsbidraget sølle 8,4%. Det “frivillige” bidrag udgjorde 14.046.478 kroner mod 20,999 mill. kroner året før.

venstre_2011

Venstres generte støtter gemmer sig under “Den Liberale Erhversvklub” med adresse under Venstres partikontor på Søllerødvej 30, 2840 Holte.

Venstre, Danmarks Liberale Parti ved dybest set ikke hvad de skal bruge alle de penge til, så derfor bruger partiet 600.000 kroner til formandens løn. Dertil kommer diverse konti, som formanden kan trække på, som partiet kan skjule i regnskabet under aktiviteter i dets regnskab……..

For eksempel vil Partiet Venstre udover lønnen som hidtil stille en bil til rådighed, når der er “behov” for det.

Danske Bank betaler støtte til Venstres slunkne partikasse sammen med Keld Kirk Kristiansen(LEGO), DI og andre store erhvervsvirksomheder til Venstres “slunkne” pengekasse. Jo – det går godt økonomisk for Venstre. Det drejer sig ikke om pebernødder, men ligger over 20 mill. kroner i valgårene og mindre i i de øvrige år.

Personligt mener jeg partistøtten skal omlægges, så en større del afgives i fast tilskud til Folketingets partier og mindre per tilskud pr. stemme. Den nuværende tilskudsordning er en klar fordel for de store partier.

Kilde: http://www.folkets.dk/node/140

Kilde: http://www.folkets.dk/node/140

 

Jeg mener også tilskudspuljen skal nedsættes betragtelig til partierne, for statsadministrationen burde styrkes, så den kan være upartisk rådgiver for partierne. Dermed vil der ikke være behov for partierne bruger penge på en hær af rådgivere.

Share This Post

Skriv et svar