I Venstre går formandskabet meget op i øl……….

……. især formanden, der har hang til fadbamser, så han i de sene nattetimer kommer til skade på sin cykel ved 7eleven på strøget. De skal helst være gratis…..

Men denne interesse for øl har overskygget fakta i Venstres kampagne for øge Dansk Landbrugs brug af gødning, sprøjtegifte og ikke mindst svineproduktion til slagtning i Tyskland og Polen!

Lars Løkke mener grav alvorligt, at man ikke kan dyrke korn af god nok kvalitet til at brygge øl i Danmark. Det er sympatisk at Lars Løkke – (Danmarks moralske statsminister i følge drukkammeraten Søren Pind) –  bekymrer sig om bryggerierne og brygning af dansk øl.

Hvis det så bare var sandt!

venstre_oelbommert

Lars Løkke træder frem på TV2 og DR1  i den bedste sendetid med ansigtet lagt i triste folder og siger: “Det danske korn er så dårligt at det ikke kan bruges til ølbrygning og brød på grund af undergødskning“. (Læg mærke til rækkefølgen 🙂 ) .

Den anden og mere usynlige del af Venstres formandskab Kristian Jensen følger op: “Vi er nød til at importere korn for at lave brød og øl i den rigtige kvalitet“. Kristian Jensen bruger begrebet “rigtige kvalitet” og prioriterer brødet før øllet 🙂

Men Venstres formandskab – der forøvrigt – i følge Kristian Jensen ikke vil drikke øl sammen i en sen nattetime – tager fejl i følge Detektor på DR1.

De to danske malterier “Danish Malting Group” og ” Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik” bruger 100% dansk byg.  Der bruges 300.000 tons byg årligt til malt i Danmark, som er dansk produceret!

“Alt vores produktion er dansk. På grund af vores placering ligger vi tæt på råvarerne, så vi har rigeligt at tage af. Og vi glæder os til at komme i gang med den nye maltbyg, og indtil nu har det også vist sig, at den er ganske fortrinlig“, siger Kim G. Jørgensen, direktør i Danish Malting Group.

Vi importerer ikke byg. Det kan ikke betale sig for os at hente byggen i Frankrig. Og det giver heller ingen mening, fordi der er så meget byg i Danmark“, fortæller Henning Fuglsang, malter og brygmester i Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik.

Der er gennem tiden  importeret 50 – 60% brødkorn til Danmark, fordi det danske klima ikke er optimalt til brødkorn, siger melbranchen. Det er også sket medens landbruget gødede 18% mere, som er Venstres ønske om mer gødning fremover.

Danmarks Radio skriver:

I Danmark findes to store virksomheder, som forarbejder korn, nemlig Valsemøllen og det svensk ejede Lantmännen Cerealia. Begge virksomheder supplerer ganske rigtigt deres produktion med importeret korn. Men de bruger samtidig masser af korn dyrket i Danmark.

Sidste år kunne vi stort set nøjes med at bruge dansk brødhvede til alle typer hvedemel. Igen i år vil op mod 80 procent af vores hvede komme fra Danmark, og vi bruger kun førsteklasses kvalitet“, skriver Niels Brinch-Nielsen fra Valsemøllen i en mail til Detektor.

Også Lantmännen Cerealia bruger dansk korn. I år ender de med at bruge en tredjedel dansk hvede, men det er ikke standarden, forklarer de: “I et “normalt” høstår med et “normalt” hektar udbytte er der nok nyttig dansk brødhvede gennem den danske Brødhvedeordning“.

dlg_detektor

Hårdt trængt i Dektektor indrømmede Mogens Frederiksen, DLG, at dansk korns dårlige kvalitet, var et “fremtidigt problem”. Det kan man så lægge i, hvad man vil, men Venstre fastholder Dansk Landbrug skal have lov til at gøde 18% mere. Det får konsekvenser for miljøet.

Men sædvanen tro, så har Lars Løkke ikke lyst til at deltage, når “lokummet brænder“, så derfor vil han ikke deltage i Detektor for at forklare sit synspunkt og dermed få påklæbet endnu en politisk løgn udtænkt i Hovedkarteret på Søllerødvej 30 i Holte på sig.

Venstre sender en løjtnant og mail i byen…..

mail_venstre

Det er en usaglig fastholden af formandskabets forkerte oplysninger, Erling Bonnesen (Fødevareordfører for Venstre) fremkommer på mail og af gode grunde fremsendes hans forklaring på mail, uden mulighed for kritiske spørgsmål fra Detektor. En fremgangsmåde, der hyppigt bruges af Venstre i trængte situationer……

Venstre ved man hvor man har…….. det er fint med politiske løgne, bar de ikke bliver opdaget 🙁

Her er Lars Løkke fanget i en særdeles uvant situation med en vand og sammen med konen.

Her er Lars Løkke fanget i en særdeles uvant situation med en egen betalt vand og sammen med konen.

Lars Løkke og Kristian Jensen kan med god samvittighed drikke fadbamser og spise dansk smørrebrød om natten, hver for sig, for det er danske kornprodukter, der indgår i natmaden.

 

Share This Post

Skriv et svar