Kampen om Dalai Lama og vores arbejdspladser.

Dansk Folkepartis “værdiordfører” Pia Kjærsgaard og flere andre politikere har mødt Dalai Lama.Også fra regeringspartierne…… f.eks Zenia Stampe.

Özlem Zekic og Karina Lorentzen Dehnhardt, ses her samman med Pia Kjærsgaard til mødet med Dalai Lama.

Özlem Zekic og Karina Lorentzen Dehnhardt, ses her sammen med Pia Kjærsgaard til mødet med Dalai Lama.

Hun skriver om mødet på sin Facebook profil:
I dag har jeg mødt Tibets åndelige leder, Dalai Lama. Jeg havde høje forventninger til mødet, og jeg blev ikke skuffet. Dalai Lama er en forkæmper for menneskerettigheder og en fremragende talsmand for demokratiet. Jeg har stor respekt for hans kamp mod den kinesiske undertrykkelse i Tibet. Desværre var både statsministeren og udenrigsministeren ikke til stede i dag for at tale med Dalai Lama, selv om Thorning i 2009 sagde, at hun ville mødes med Dalai Lama, hvis han kom på besøg i Danmark, og hun var statsminister. Nå, endnu et løftebrud skal ikke skygge for den enestående oplevelse, det var endnu en gang at møde en mand, der sætter folket højere end sig selv.”

Pia vil med det igen gå populismens vej og score et par billige stemmer på sagen.

Hun ved ganske godt regeringen fører en politik, hvor samarbejde og især dialogen om menneske rettighederne føres med Kina. Det sker med baggrund i en stor samhandel med Kina, som Danmark vil miste hvis regeringen mødes med Dalai Lama.

Dalai Lama har forøvrigt selv har udtalt han ikke er politisk leder – kun åndelig leder for det tibetanske folk, derfor har han ikke bedt om et møde med regeringen!

Zenia Stampe (R) skriver:
“Den seneste uge har vi fået meget kritik for at stå fast på, at det ikke giver mening for den danske regering at mødes med Dalai Lama. Jeg er glad for, at Dalai Lama er helt enig i dette standpunkt, hvilket han utvetydigt har givet udtryk for i dag.

Det giver ikke mening for menneskerettighedssituationen i hverken Tibet eller Kina. For det eneste, der kan gavne, er fortsat dialog. Og et møde med Dalai Lama på regeringsplan vil – hvad enten vi kan lide det eller ej – umiddelbart skabe problemer for den dialog, måske endda føre til en egentlig afbrydelse af al kommunikation.

Tilbage står politikere fra både højre og venstre, der har forsøgt at score et par billige point ved at presse regeringen til et møde, der kun ville have skadet både danske interesser og kampen for menneskerettighederne. De må forklare sig, som de bedst kan. Jeg er glad for, at vi stod fast.”

 

Share This Post

Skriv et svar