Venstre kører en usaglig kampagne på kontanthjælp

Er Venstres reelle dagsorden man vil fjerne boligydelse, børnecheck og andre sociale ydelser til den del af befolkningen med de lave indkomster? Er det derfor Venstre med Inger Støjberg og Lars Løkke som frontkæmpere snyder med med oplysningerne om kontanthjælp og lavtlønnet arbejdsindkomst? I dagens ordvalg er det reelt “dårligt spin arbejde”.

Jeg har regnet på en HK minimums løn i forhold til Venstres forudsætninger.

En lavtlønnet familie på HK-minimumsløn har 55.000 kroner i mere i indkomst end en tilsvarende Venstre kontanthjælps familie.

Jeg vil opfordre Venstre til drive politik på fakta fremfor at bygge sin valgkampagne på løgn og forkerte oplysninger.

Egenbetaling for kontanthjælps familien for daginstitutionerne er på 54%, hvor den tilsvarende HK familie på minimumsløn betaler 75%.

Se herunder.

venstre_kontanthjælp

Det samme ægtepar på HK minimumsløn får 510.000 eller 55.000 kroner mere end Venstres kontanthjælps familie. Og så er pligt til et nyttejob for kontanthjælps modtagere efter tre måneder.

I Venstres eksempel indgår der ikke skatteforhold og afgifter for kontanthjælps familien.

Skatteberegneren fortæller, der betales 33.680 kroner i AM-Bidrag af HK minimumslønnen, så det er her Venstre burde sætte ind. Kontanthjælps modtagere betaler ikke AM-Bidrag.

Til sammenligning er Venstres leder bedre aflønnet end Danmarks statsminister og i tilgift kan han også få udbetalt børnechecken, hvis han har børn i den rigtige alder.

Løkkes_løn

JO….. Venstre ved man, hvor man har……

Man rager til sig, hvor det er muligt og giver Danske Bank adm. direktør en skattelettelse på godt 500.000 kroner. Vil du have mere af det, så stem på Venstre og Dansk Folkeparti.

Share This Post

Skriv et svar