Hvor lidt skal man leve af på kontanthjælp, Venstre?

Jeg mener det er et meget relevant spørgsmål og svaret svæver i luften fra Venstres side.

Venstre foreslår at gennemføre en jobreform, der går på to ben.
For det første skal der være et loft over, hvor meget man samlet kan modtage i offentlige ydelser. Vi har tidligere i denne uge fremhævet, at et ægtepar på kontanthjælp med tre børn kan få op til 454.215 kroner om året i offentlige ydelser. Det er simpelthen for højt et beløb at kunne modtage, når det sættes i forhold til, hvad man kan tjene og få, når man arbejder.


For det andet vil vi lette skatten på arbejdsindkomster i bunden, så den kontante gevinst ved at komme i arbejde – også selvom det er et lavtlønsjob – øges, og det dermed bliver mere attraktivt at arbejde.

Frank_jørgensen

En facebook bruger spørger Venstre:
Hvordan skal kontanthjælpsfamilien overleve, når de maksimalt har 170.000 – jeg ved ikke om der er specielregler i Gentoft, Hørholm, Frederikshavn eller Holstebro?

Selv med jeres tal, vil der ca 1.100 familier, der kan få jeres voldsomme beløb (Der er grupper, der leder efter dem, ingen er fundet endnu!)

Jeg spørger Venstre: “Kan bedrive politik på den måde?”
Kun 600 kontanthjælpsmodtagere får mindre end 0 kroner ud af at tage et arbejde, fortæller DR’s Detektor. Alligevel bruger Venstre tallet 17.000 i kontanthjælpsdebatten.

Hvad får får de tiden til at gå med i Venstres organisation? Fadbamser og dyr rødvin sløver………..

Eller er det bevidst bedrag fra Venstres ide og hvad er et “moderne” kontanthjælpsloft?

Det tegner til valgkamp, der ikke drejer sig om politik og fakta, men derimod om at narre befolkningen til at sætte Lars Løkke ind i statsministeriet.

Bo Sandemann Rasmussen, økonomiprofessor, til DR.dk: “Det er der faktisk kun omkring 600 personer, der enten får kontanthjælp eller ville få kontanthjælp, hvis de var ledige. Det svarer til omkring en 3-4 procent. Så de fleste ville faktisk være berettiget til dagpenge.”

Siden har vi fået både en skattereform og en kontanthjælpsreform, som begge to har været med til at gøre det mere attraktivt at have et arbejde, siger professor i økonomi.”

Bo Sandemann Rasmussen, økonomiprofessor.

 

Share This Post

Skriv et svar